Latviske skiskyttere havner på 20. plass i siste stafett av verdenscupsesongen / Artikler

De norske skiskytterne Endre Strömsheim, Vebjern Sörum, Juhanes Dahl og Vetle Sjostad Kristiansen vant ved å komme i mål på en time, ni minutter og 12,4 sekunder. Det franske laget var 22,5 sekunder bak på andreplass, mens Tyskland endte på topp tre 37,4 sekunder bak vinnerne.

I den latviske kvartetten startet Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs og Gints Lūsis i rekkefølge.

Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs og Gints Lūsis startet i den latviske kvartetten i herrestafetten.

Starten på etappen var ikke særlig vellykket for Patryuk, da han etter det første skuddet målte en strafferunde og returnerte til nest siste spor i 22-lagskonkurransen. På den andre skytebanen skjøt Patryuk nøyaktig og rykket opp en posisjon.

Mise startet andre etappe på 19. plass, men etter tre ekstra skudd på sin første skuddlinje, falt han én plassering tilbake. Mises trengte en ekstra kule i stående skyting, noe som ikke hindret ham i å holde 20. plass.

Lederen for det latviske landslaget, Rastorgujevs, startet på slutten av de ti sekundene, men etter å ha laget et perfekt skudd mens han lå nede, rykket han opp en posisjon. I den andre skytingen brukte Andrejs de tre ekstra kulene, men kom seg likevel til 18. plass. Rastorgujev overrakte stafettpinnen til Luci som allerede var på 16. plass.

Lynxen, mens han skjøt utsatt, gjorde to ekstra skudd og returnerte til banen på 18. plass. Den siste skuddvekslingen var mislykket for han tjente fem strafferunder, men Lusis oppnådde avslutningen på 20. plass.

Tidligere lørdag, i kvinnenes 4×6 kilometer stafett, som ikke var representert av Latvia, var Norges kvinner de første som kom i mål i 15-lands kvartettkonkurransen. Vinnerne Juni Arnekleiva, Ida Lien, Ingrid Lanmark Tandrevold og Marte Olsby Reiselanna kom i mål på tiden en time, åtte minutter og 0,7 sekunder. Andreplassen gikk til den franske kvartetten, som var tregest på 15,2 sekunder, mens Tyskland fullførte de tre beste 27,2 sekunder bak vinnerne.

De tre vinnerlagene fullførte ikke en eneste strafferunde. Fire ekstra patroner var nok til at nordmennene traff alle mål. Tyske og franske skiskyttere brukte syv ekstra kuler hver.

På slutten av denne sesongens åttende etappe skal herrene og kvinnene fortsatt ha langløp med fellesstart søndag.

Verdenscupsesongen, etter konkurransen i Sverige, avsluttes en uke senere med etappe i Norge.

På den annen side endte Renārs Birkentāls på 49. plass på 10-kilometersprinten i juniorverdensmesterskapet lørdag i Kasakhstan. Birkenthal begikk fem feil i skytingen.