Les livebloggen om krigen i Ukraina torsdag 24. august her

Forsvarsminister Kajsa Ollongren anslår at det vil ta minst seks til åtte måneder for de første ukrainske pilotene å fullføre opplæringen for å fly F-16, sier hun på 1. Det vil bety at den første gruppen, som begynte å trene denne måneden i Danmark, ikke vil være klar før tidligst i februar. Hun ser mer positivt på det enn noen kilder i Ukrainas militære og politiske elite.

Høytstående ukrainske myndigheter og militære tjenestemenn mener at treningen neppe vil bli fullført før neste sommer, sa han. Washington Post gjeldende registrering basert på anonyme kilder.

– Ukrainerne har overrasket oss positivt så langt, sier Ollongren. Ifølge ministeren er dette fordi de er «supermotiverte» og også «teknisk gode». «Derfor våger vi å være optimistiske om at det skal være mulig i løpet av disse seks til åtte månedene».

Ministeren håper at flyene som Nederland har tenkt å levere kan gå til Ukraina «i løpet av neste år».

I tillegg til opplæringen av pilotene, må mange andre ting reguleres. Ukrainerne må ha infrastrukturen i orden, kunne vedlikeholde kampfly, ha reservedeler på lager og ha de riktige våpnene. Ellers er det ifølge Ollongren «ingen vits» i å levere F-16.

Det er fortsatt uklart hvor mange nederlandske F-16 som vil bli levert til Ukraina. Ollongren oppgir ikke noe tall, men sier at de har til hensikt å sende «så mye som mulig» av sine 42 fly i den retningen. Forsvaret har i dag 24 av disse i bruk og trenger også noen av dem til trening. — Vi må fortsatt løse dette puslespillet sammen, sier statsråden. (AP)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *