Nordmenn er vant til digital radio, 99 prosent av befolkningen har tilgang til det

De katastrofale scenariene som presenterte Norge som et land med et kraftig fall i interessen for radiokringkasting på grunn av at store aktører gikk over til DAB+ i 2017, har ikke slått til. Markedsundersøkelser bekrefter at 72 prosent av norske husholdninger har minst én DAB+-radio og 99 prosent av befolkningen har tilgang til digital radio, enten det er bakkenett eller nett.

Ifølge markedsundersøkelser mottas 97 prosent av nasjonal radio digitalt. De resterende 3 prosentene er små lokalradiostasjoner som fortsatt er tilgjengelig i analog form på FM-båndet. DAB+-dekningen i Norge når verdier på opptil 99 prosent. Antall nasjonale radiostasjoner har økt fra 5 (analoge) til 33 (DAB+) siden 2017. De totale kostnadene for distribusjon av disse 33 digitale kanalene tilsvarer omtrent kostnadene ved de tidligere 5 FM-tilbudene.

Rundt 36 prosent av lytterne stiller inn på DAB+-stasjoner som aldri har eksistert på FM før. Gjennom årene har dette nye mangfoldet ført til stordriftsfordeler og en betydelig økning i salget for private radiostasjoner, som når nye målgrupper med sine interesseprogrammer og vinner annonsekunder. Radio vokser frem som en relevant kanal i Norge: til tross for den eksplosive veksten av sosiale medier og internett siden 2010, har radioens samlede rekkevidde bare gått ned med 10 prosent innen 2022.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *