Lønn: Luxembourg, Nederland… Her er de 5 landene hvor du tjener mest penger ifølge studien

I 2021 bestemte mer enn en million franskmenn seg for å jobbe i utlandet. Flere grunner kan føre til dette valget: for å forbedre livskvaliteten, for å bli kjent med en ny kultur, men også for å tjene bedre. Her er de fem landene med høyest lønn.

Menneskerettighetslandet er ikke en del av rangeringen. I en studie publisert 10. januar, vOrganisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) så på landene med høyest lønn for en enslig person uten barn. Merk at levekostnadene varierer fra land til land. Belønningen er derfor tilstrekkelig.

Sveits

I spissen for denne rangeringen er det sveitsiske konføderasjonen. En enslig sveitser uten barn ville tjene 5779 euro netto per måned. Landet som grenser til Frankrike hadde nesten 180 000 franskmenn i 2020, noe som gjør det til landet med flest franske utlendinger.

Nederland

Fire tusen fire hundre og tjueto euro i netto per måned. Det er gjennomsnittslønnen til en nederlender. Som overalt er de økonomiske forholdene forskjellige i de enkelte byene. Amsterdam og Rotterdam er rangert blant de dyreste stedene i landet.

Luxembourg

Selv ved grensen til Frankrike kan du kreve 4.418 euro netto per måned hvis du jobber i Storhertugdømmet. Som i Sveits er levekostnadene der svært høye.

Danmark

I dette skandinaviske landet er lønnen beregnet til gjennomsnittlig 3 807 euro netto per måned. Staten besluttet ikke å overstige mer enn 40 timers arbeid per uke, mens den ukentlige arbeidstiden er 33 timer.

Tyskland

Nabo igjen. I Tyskland er gjennomsnittslønnen 3 692 euro netto per måned.

Frankrike ligger på 17. plass med en gjennomsnittslønn på 2.408 euro per måned.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *