Idrettsutøvere som lykkes med å konkurrere i de europeiske lekene vil få et takkebrev og en medalje/artikkel

Idrettsutøvere, trenere og teamstøttepersonell ble hedret ved velkomstseremonien. Latviske idrettsutøvere vant syv medaljer ved de europeiske lekene, inkludert tre topputmerkelser.

Minister Čakša berømmet utøverne for deres utmerkede og inspirerende prestasjoner.

«I det tredje europeiske idrettsarrangementet var prestasjonene til de latviske utøverne veldig bra: syv medaljer, hvorav tre var gull,» sa Čakšu av utdannings- og vitenskapsdepartementet. «En slik seier øker vår nasjonale og lands selvtillit, og jeg kan bare håpe å fortsette å glede oss med seire i forskjellige idretter.»

Kārlis Apsītis, Francis Gustavs Lācis, Kristaps Gludītis og Zigmārs Raimo, og deres trener Raimonds Feldmanis, mottok takkebrev for å ha vunnet de første europeiske lekene i 3×3 basketball. bortsett fra det

løperen Agate Caune og spydkasteren Līna Mūze mottok takkebrev sammen med gullmedaljene sine.

Friidrettskonkurransen ved de europeiske lekene avholdes delvis in-abstia i flere divisjoner av lag-EM, slik at premier ikke deles ut direkte på stedet i klassisk format. Trenerne Caunes og Mūze ble også hedret ved velkomstseremonien for Raiti Ravinski og Zigismunda Sirmo.

Mūze fortalte latvisk fjernsyn i et intervju at han var veldig glad for å motta prisen i dag.

«Ja, syv år siden min alvorlige skade i dag for å være nøyaktig,» forklarte Muse. «Den beste måten å feire på er med en gullmedalje rundt halsen.»

Caune på sin side insisterer på at han har gjort alt han kan for laget på European Games. «Jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort,» sa den 18 år gamle løperen.

Edvards Gruzītis og hans trener Linda Gruzīte, samt sølvmedaljevinner i bjelkeskyting Dainis Upelnieks og utøvertrener Uģis Dronka mottok takknemlighetsbevis for andreplass i klatringen.

European Games var også de kontinentale kajakkmesterskapene, der Roberts Akmens vant bronse over 200 meter. Treneren hans Aleksandars Timoshkevics mottok også et brev der han takket for suksessen. Taekwondo-fighter Jolanta Tarvida og hennes trener Markus Kofflofel fikk også en pris for å ha vunnet 3. plass.

Generalsekretær for den latviske olympiske komité (LOK) Kārlis Lejnieks uttrykte tillit til at prestasjonene ved de europeiske lekene bekrefter den gode forberedelsen til det latviske laget foran neste OL i Paris.

«Som en del av de europeiske lekene hadde utøvere fra fem idretter muligheten til å vinne billetter til OL i Paris 2024, og selv om våre utøvere ikke klarte det, ble verdifulle OL-kvalifiseringspoeng og erfaring for fremtidige kamper oppnådd. «, sa Lejnieks. Resultatene som er oppnådd er også en god indikator på endringene gjort av LOK i idrettsutøverfinansieringssystemet og den profesjonelle støtten gitt av det latviske olympiske laget under forberedelsesperioden før olympiske.

I den polske byen Krakow ble Europalekene avsluttet 2. juli med en storslått avslutningsseremoni. Latvia er representert på lekene med 56 utøvere i 16 idretter, og laget er rangert på 25. plass i landets medaljerangering.

KONTEKST:

De europeiske lekene i Krakow og i Lesser Poland Voivodeship rundt den sørpolske byen ble holdt i 29 idretter, inkludert 17 representert av Latvia. Med rundt 7000 idrettsutøvere som konkurrerer, inkluderer spillprogrammet både olympiske og ikke-olympiske idretter.

Skrivefeil?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende tekstbiten som skal rettes til redaktøren!

Marker tekst og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstutdraget for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *