Netanyahu er opprørt over at Norge og dets venner anerkjenner den palestinske staten: den vil ikke bringe fred

Jakarta

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, åpnet avstemningen etter at Spania, Irland og Norge anerkjenner Palestina som stat neste uke. Han betraktet dette tiltaket som en belønning for terror.

«Intensjonen til flere europeiske land om å anerkjenne den palestinske staten er en belønning for terrorisme,» sa Netanyahu i en uttalelse utgitt av kontoret hans. CNNTorsdag (23.5.2024).

Netanyahu sa at beslutningen om å anerkjenne Palestina som en stat av Norge og dets venner var et feil trekk. Han pekte på angrepet fra Hamas-gruppen på Israel 7. oktober i fjor, som så langt har utløst krigen i Gaza.

– Det vil være en terrorstat som gjentatte ganger vil forsøke angrep 7. oktober, og det vil vi ikke akseptere, sa Netanyahu.

Han forklarte at avgjørelsen til de tre europeiske landene heller ikke vil påvirke fredsinnsatsen i Gaza. Israel, sa Netanyahu, vil heller ikke stoppe angrep på Hamas selv om europeiske land anerkjenner statusen til Palestina som et selvstendig land.

– Belønninger for terrorisme vil ikke bringe fred, og de vil heller ikke hindre oss i å beseire Hamas, sa han.

Regjeringene i Irland, Norge og Spania har kunngjort at de offisielt vil anerkjenne staten Palestina. Spanias statsminister Pedro Sánchez kunngjorde at hans land vil anerkjenne den palestinske staten 28. mai.

– Neste tirsdag, 28. mai, vil det spanske kabinettet godkjenne anerkjennelsen av den palestinske staten, sa Spanias statsminister Pedro Sánchez onsdag (22. mai) i det spanske parlamentet.

Irlands statsminister Simon Harris sa også i en felles uttalelse med Oslo og Madrid onsdag at Irland vil anerkjenne en palestinsk stat.

«Irland, Norge og Spania kunngjorde i dag at de anerkjenner staten Palestina,» sa Harris. «Det er en historisk og viktig dag for Irland og Palestina,» la han til, som rapportert av nyhetsbyrået. AFPOnsdag (22. mai).

Norges statsminister Jonas Gahr Store holdt også en pressekonferanse onsdag (22/5) klokken 8.30 lokal tid for å komme med den samme kunngjøringen. Han kunngjorde at landet hans offisielt vil anerkjenne en palestinsk stat 28. mai.

(ygs/ygs)

22/05/2024 23:38:47
1716420574
#Netanyahu #er #opprørt #Norge #hans #venner #erkjenner #Palestina #staten #dette #vil ikke #bringe #fred

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *