Irland, Norge og Spania vurderer å anerkjenne Palestina som en stat

Irland, Norge og Spania kunngjorde onsdag at de planlegger å offisielt anerkjenne Palestina som en stat fra og med 28. mai. Dette fikk Israel til umiddelbart å ta avgjørelsen avskjedige sine ambassadører fra Oslo og Dublin, skriver BBC.

Jonas Gar Støre, statsminister i Norge

Det første skrittet mot å akseptere Palestina som stat ble tatt av Norges statsminister Jonas Gar Støre, som erklærte at «det kan ikke bli fred i Midtøsten uten anerkjennelse».
Den irske utenriksministeren Michael Martin bekreftet at innrømmelsen av Palestina ville finne sted samme dato og la til at beslutningen om de to statene pågikk. «den eneste pålitelige veien» til fred.

«I dag uttrykker vi tydelig vår utvetydige støtte til det palestinske og israelske folkets like rett til sikkerhet, verdighet og selvbestemmelse.sa Martin.

Spanias statsminister Pedro Sanchez forklarte at denne anerkjennelsen ikke er mot Israel og det jødiske folk, men er for fred og sameksistens.

«Vi kan ikke tillate dette. Vi er forpliktet til å handle i Palestina som i Ukraina, uten dobbeltmoral. Dette gagner ikke Hamas, som det har blitt sagt. Denne anerkjennelsen er ikke mot noen«, erklærte den spanske statsministeren.

Israels utenriksminister Israel Katz kalte de tre landenes beslutning urettferdig overfor krigsofre. Han skrev på det sosiale nettverket «X» at «Israel vil ikke forbli stille i møte med dette angrepet på sin suverenitet. »

«Etter at terrororganisasjonen Hamas begikk den største massakren av jøder siden Holocaust, etter å ha begått avskyelige sexforbrytelser som verden var vitne til, valgte disse landene å belønne Hamas og Iran ved å anerkjenne en palestinsk stat.» sa Katz.

Vi minner om at tidligere denne måneden støttet 143 av de 193 medlemmene av FNs generalforsamling Palestinas medlemskap i FN.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *