Nordmannen har offentlig beklaget for å ha spilt i par med den russiske representanten

Den 30 år gamle Eikeri konkurrerte i doublekonkurransen i Wimbledon Championships sammen med den aggressive countryspilleren Panova. De to kom seg gjennom første runde av konkurransen, men tapte mot den georgiske duoen 0-6, 4-6 i andre runde.

Både før og under turneringen, samt etter konkurransen, ble Eikeri kritisert for å ha valgt en slik partner i en tid da Russlands fullskala krig mot Ukraina fortsatt pågikk.

«Når jeg ser tilbake på det som skjedde, skulle jeg virkelig ønske jeg hadde innsett dette tidligere. Jeg angrer dypt på dette valget mitt. Jeg støtter fullt og helt Ukraina. Jeg fordømmer invasjonen av Ukraina på det sterkeste, jeg sympatiserer med Ukraina. Jeg er veldig, veldig lei meg , sa NRK. Norsk tennisspiller.

Generalsekretær i Norges Tennisforbund, Aslaks Paulsen, sa derimot i en samtale med VG medier at han er helt imot russiske tennisspilleres deltakelse i internasjonale turneringer.

«Vi er helt imot Russlands deltakelse i turneringen. Norge og de nordiske landene tar til orde for at russiske tennisspillere skal utestenges fra å spille. Wimbledon-arrangørene burde opprettholdt fjorårets sanksjoner da Russland ikke fikk delta,» sa Paulsen.

Russiske og hviterussiske tennisspillere konkurrerer for tiden under nøytrale flagg i internasjonale turneringer.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *