Norge åpner gass- og oljekranen. Her er grunnen til at det er gode nyheter for Orlen

Den norske regjeringen har sagt ja til å investere i nye olje- og gassfelt. Dette er gode nyheter for Europa, men også for Orlen.

Den norske regjeringen har godkjent en plan for å bygge ut 19 nye olje- og gassfelt på norsk kontinentalsokkel. Investeringer på over 200 milliarder norske kroner (18,51 milliarder dollar) vil bli gjort av Aker BP, Equinor, Wintershall Dea og OMV.

Den norske regjeringens avtale om å bygge ut nye olje- og gassfelt er gode nyheter for Orlen

Dette er gode nyheter for Orlen, fordi datterselskapet PGNiG Upstream Norway er aksjonær i Aker BP og Equinor på de norske feltene.

Det polske selskapet har allerede skrytt av å ha fått, sammen med sine partnere, tillatelse til å bygge ut Orn- og Alve Nord-forekomstene på norsk sokkel, som ved toppproduksjon kan produsere opptil 400 millioner m3 gass per år.

For Orlen, som etter oppkjøpet av PGNiG ble den største gassprodusenten i landet, er de norske feltene hovedretningen man leter etter nye felt i for å øke egen produksjon. I løpet av de siste to årene har selskapet doblet produksjonen i Norge.

– I dag utvinner vi en rekordmengde naturgass der – sa Robert Perkowski, visepresident for produksjon av Orlen, i en nylig samtale med WNP.PL.

For Orlen er den prioriterte retningen for leting etter nye gassforekomster norsk kontinentalsokkel

Norge ønsker å møte Europas olje- og gasshåp

Norge implementerer hele tiden sin strategi om å gjøre nye felt tilgjengelig for lete- og produksjonsselskaper for å øke olje- og gassproduksjonen de neste tiårene. I 2020 innførte Stortinget midlertidige skatteinsentiver for å stimulere til investering i innskudd. Operatører som opererer på norsk sokkel har nytt godt av insentiver. Utgifter til leting, klargjøring av nye forekomster for utnyttelse og pågående renovering i gruvesektoren har økt raskt.

Den kommende åpningen av nye felt vil gi ytterligere impulser til handling. I følge Reuters var feltene som fikk endelig godkjenning 28. juni ni drevet av Aker BP, tre av Equinor og flere av Wintershall Dea og OMV.

– Dette er prosjekter som skal bidra til å opprettholde høy og stabil produksjon fra norsk sokkel, samt skape arbeidsplasser og verdier i hele utvinningsindustriens forsyningskjede – sa Terje Aasland, olje- og energiminister, sitert av byrået. .

Norge er – etter Russland – den største olje- og gassprodusenten på det gamle kontinentet. Europa har derfor forhåpninger til dette landet i forbindelse med diversifiseringen av forsyningene etter å ha kuttet navlestrengen av råvarer som forbinder det med Moskva. I fjor gikk landet forbi Russland som Europas største gassleverandør etter at Moskva kuttet leveransene til sine vestlige kunder.

Gina Krog produksjonsplattform i Nordsjøen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *