Et sykepleierbrev før de dro til Norge for å søke stønader skapte storm på sosiale nettverk

Lauma har sagt opp begge jobbene, og er nå fast bestemt på å oppfylle sitt oppdrag i et fremmed land – Norge. «Jeg hadde jobbet for mye for en normal person, men ambisjonene mine, mine ugjenkallelige utgifter var slik at det krevde mye arbeid,» sa Lauma. Han legger ikke skjul på at foreløpig er helsedepartementet og helsevesenet som helhet fortsatt i dårlig forfatning, men han utelukker ikke muligheten for å returnere til Latvia. Det var en gang.

Vi publiserte Lauma Sproga-Jankovićs uredigerte brev:

«I dag føler jeg at jeg ble uteksaminert. Ulike følelser strømmet gjennom meg og jeg ville uttrykke meg. Jeg tror ikke det vil skje med det første.

Jeg har skrevet oppsigelsesbrev på begge mine kjære arbeidsplasser. Jeg hadde jobbet for mye for en normal person, men ambisjonen min, mine ugjenkallelige utgifter, var slik at det krevde mye arbeid. For en skilt kvinne, en underholdsbidragsbetaler, som leier en leilighet og sender barna på skolen, er ikke én lønn opptjent på jobben nok. Men regningen øker stadig. Og å lete etter en mann å leve med for å redusere den økonomiske byrden virker ikke særlig bra for meg. Det er som en mann som leter etter en kvinne til å vaske huset, vaske klær og lage mat. Det er ikke tid igjen til et nytt godt forhold. Det gjenstår faktisk bare å sove, rydde huset og bruke tid på vedlikeholdskurs og regelmessige kvalifikasjonsoppgraderinger.

Ingen tid til å leve.

Jeg valgte å studere medisin i en bevisst alder. Jeg var 29 år da jeg tok mitt første vitnemål. Det kunne ikke ha skjedd før. Og jeg liker det. Jeg liker også. Jeg angrer ikke på yrkesvalget. Jeg kan og liker til og med å jobbe raskt, med kvalitet og noen ganger gjøre mer enn forventet. Gjør det jeg vil, tar hva jeg vil – ekte og 100% det jeg trenger. Jeg også. Det er mye og det er for mye på den ene siden, men på den andre siden – hvis jeg ikke brenner ut, hvis jeg ikke opplever slike vanskeligheter at jeg må overleve, vil jeg fortsette å brenne. Dette er fordi jeg har fantastiske kolleger og lederne er ikke sjefer, men ledere (hvis du skjønner hva jeg mener!) – også med hjerte- og arbeidsferdigheter til terminatorer. Og i vanskelige tider er sykehus som gode venner – vi kommer overens, jeg kommer overens…

Det var en gang jeg følte at jeg bare kunne fungere på jobben, for når vi går i uniform er vi som leger ikke lenger oss selv. Ens egne følelser og vanskeligheter forblir i bakgrunnen, noen ganger til og med glemt.

Jeg er ikke den første og jeg er ikke den siste…

de siste årene har vært vanskelige, de har satt sitt preg på alles karakter og oppfatning. Pasienter blir mer «vanskelige» å kommunisere. Systemet kan ikke håndtere alt. Det er basert på ideen om å gjøre alt i reserve. Antallet er imidlertid begrenset.

Jeg leste om å redusere døgnbudsjettet, at mens de øker lønningene, vil de kontrollere arbeidstiden ikke bare i en institusjon. Ingen jobber, overtid kan ikke betales – det er en syklus og noen ganger fungerer det, noen ganger ikke – legers lønn og overtid er ennå ikke helt løst.

Du kan «svelge» alt og akseptere håp om noe, for eksempel utholdenhet fra overordnede i å kjempe for underordnedes interesser. Jeg har valgt å være sammen med de som er krevende, kan forsones, alltid vurdere pasientens interesser og behov som hellige, men forbli en hindring for dem. Takk Aleksej Visnakovs og Rafaels Ciekurs for det, og de ble ordinert av en grunn – de fortjente det. De er i stand til å jobbe timer, gjøre det umulige med begrensede ressurser, spille ulike roller og kvaliteter, oppnå alt og anser kvalitet som hellig – jeg beundrer det.

Jeg skal ta en pause, i hvert fall midlertidig, fra LV-behandlingen

ikke på grunn av sinne eller hevn. Jeg har det beste og det beste. Men jeg vil også leve livet. Jeg vil ikke høre at jeg ikke skal utdanne barnet mitt – la han klare seg selv. JEG VIL LIKE å kunne kjøpe bøker og dra på utflukter rundt i Latvia med barna mine om sommeren, ta en katamaran eller gå på teater. Jeg vil ikke at barn skal tro at det er normalt å leve i hodet på hverandre, ha på seg klærne de ble gitt til Gud, og planlegge et budsjett seks måneder i forveien for å fikse tennene hvis de jobber et normalt antall timer.

Jeg vil ha tid til å snakke med barna mine og diskutere den nåværende situasjonen i samfunnet, ha tid til å besøke mine slektninger og hva som helst.

Jeg vil at barn skal være motivert til å lære i stedet for å se kampen for å overleve etter å ha lært.

Jeg ønsker å kunne gi inspirasjon i stedet for å knapt bevege bena og kaste opp av utmattelse og kjempe mot svimmelhet mens jeg behandler pasienter. Jeg vil at barn skal se at beslutninger må tas, hvordan de skjer og at det ikke alltid er lett å forlate et godt miljø. Hvordan skape forandring i livet – det skjer ikke, fordi omstendighetene endrer seg på den måten. Jeg vil ikke at de skal følge tradisjonen med lidende. En lidelseskultur er ikke produktiv. Ingen forskjell.

Foreløpig er Helsedepartementet og helsevesenet som helhet fortsatt i en bekymringsfull tilstand. Jeg har gitt alt til det. Men staten kunne ikke gi meg en rimelig grunn til at det er en mulighet for at Verdens helseorganisasjons anbefalinger angående tildeling av midler fra BNP ikke blir tatt hensyn til, det er ingen langsiktig visjon, den er fortsatt optimal og krevende. . Hvert 5. år må vi bevise at vi er egnet for yrket, vi skal studere, vi må bevise det på eksamen. I mellomtiden bestemmes det av staten som ikke alltid er i stand til å oppfylle løftene til den forrige regjeringen.

Foreløpig har ikke staten råd til at jeg og mange av mine kolleger kan tilby kvalitetstjenester. Vi vil arbeide, kvalitativt, men begrenset, slik det er akseptabelt i et sivilisert land og for tilstrekkelig lønn. I vår profesjon er ansvar større enn politisk ansvar. Og det MÅ betales. Akkurat som vi MÅ kvalifisere oss, bevise kompetanse, betale regninger, lån og studier.

Jeg utelukker ikke å gå tilbake til LV-behandling. En dag, senere.

Jeg har bevist at jeg er effektiv, ansvarlig og brenner for kvalitet og pasienter. Men om det vil skje – tiden vil vise.

I mellomtiden er det på tide å reise seg, kjempe og møte nye utfordringer og kvaliteter. Fordi…- livet er bevegelse. Hvis det ikke er noen bevegelse fremover eller oppover, skjer regresjon. Som et eple – det vokser, modnes og råtner eller blir til eplepai eller godteri eller juice. For å oppnå nye kvaliteter kreves visse miljøfaktorer og andre påvirkningsfaktorer.

Lykke til og stå på til kollegaer og takk for tiden med pasientene, til alle de som ikke fikk tatt personlig farvel! Du er ekstraordinær!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *