Norge godkjenner 19 nye olje- og gassprosjekter til en verdi av rundt 14,6 milliarder pund

Norge godkjenner 19 nye olje- og gassproduksjonsprosjekter til en verdi av rundt 14,6 milliarder.

Norge har godkjent 19 nye olje- og gassprosjekter i sine farvann for en total investering på over 200 milliarder kroner (14,62 milliarder pund), ifølge data fra landets olje- og energidepartement, melder Energy. Voice.

Norsk olje- og energiminister Terje Aasland sa at å gi grønt lys til disse prosjektene vil bidra til Europas «energisikkerhet» og «sikre ny produksjon fra andre halvdel av 2020», bemerkes det.

Climate Home News fremhever tilsynelatende motsetninger mellom Norges innenlandske og internasjonale politikk, og bemerker at «nyheten kommer seks måneder etter at den norske regjeringen uten hell presset på under COP27 klimaforhandlingene for en avtale. som tar sikte på å fase ut bruken av fossilt brensel uten grenser og seks måneder før COP28, hvor han sannsynligvis vil prøve igjen».

Artikkelen bemerker at Norge er det syvende rikeste landet i verden og at «dets fortsatte produksjon av fossilt brensel vil bli brukt av talsmenn for produksjon av fossilt brensel i fattigere land for å undergrave motstanden mot planene deres.»

Agence France-Presse sa at flyttingen ble motarbeidet av klimaaktivister, og la merke til at Det internasjonale energibyrået i 2021 «anbefalte å ikke gjøre nye olje- og gassfunn i jakten på karbonnøytralitet innen midten av århundret».

I mellomtiden, i Storbritannia, lover klimaaktivister og eksperter å trappe opp kampanjen sin for å forhindre utnyttelse av et enormt nytt oljefelt i Nordsjøen – Rosebank-prosjektet, som bør få offisiell godkjenning i løpet av de kommende dagene, melder Guardian . . Separat bemerket Reuters at tre Just Stop Oil-demonstranter har blitt siktet for grov overtredelse etter å ha forstyrret den første dagen av den andre Ashes cricket-testen mellom England og Australia på Lord’s. The Sun rapporterer at Just Stop Oil-demonstranten som ble sparket ut av Ashes-området tidligere denne uken er «sønnen til en private equity-millionær med en eiendom på £6 millioner hvis firma hjelper investorer med å dra nytte av klimaendringene». The Sun-redaksjonen spør: «Hvordan kan en privilegert student fra et hjem på £6 millioner få innsikt i de vanlige menneskene hvis liv han forstyrrer?

Og nei, hans apokalyptiske fantasier berettiger IKKE det. DeSmog rapporterer at den britiske statsministeren Rishi Sunak har bekreftet at den «fossilt drivstoff-finansierte tenketanken» Policy Exchange hjalp til med å utarbeide regjeringens anti-protest klimalover.

I USA rapporterer Bloomberg at Biden-administrasjonen formelt har avvist et forslag fra mer enn 300 miljø-, samfunns- og klimagrupper om å fase ut olje- og gassproduksjon på føderale landområder og farvann.

Til slutt melder Reuters en ny analyse fra den internasjonale ikke-statlige organisasjonen CDP, som konkluderer med at store olje- og gasselskaper har «nesten ingen fremskritt» med å fase ut hydrokarboner og oppfylle målene i Parisavtalen fra 2015.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *