Norge: Marcin Gienieczko ble sittende fast på Svalbard. Han er hel og frisk

Den polske reisende Marcin Gienieczko planla å bestige den høyeste toppen av den arktiske skjærgården på Svalbard – Mount Newton (1713 moh).

Han la ut fremgangen sin på Facebook.

Pol fengslet på Svalbard. «Jeg har aldri sett slike forhold i mitt liv»

Fredag ​​morgen, på grunn av dårlige værforhold, ringte Gienieczko etter hjelp.

«En snøstorm hindrer aktivitetene i å fortsette på Svalbard. Vind med en hastighet på 144 km/t, snøfall og temperatur på minus 36 grader i 2 dager hindret Marcin i å forlate teltet. Dessverre var sleden trolig helt nedgravd, så Marcin mistet drivstoffet og matreservene (de han hadde med seg var nok i halvannen dag), strukturen til teltet, Marcins eneste tilfluktsrom, var ikke lenger solid, bare en del står fortsatt.

SE: Østerrike. Tre polakker fanget i en hule ved vannet. En redningsaksjon er i gang

Som det ble påpekt da, «Marcin er i live, han har brukt radiobøyene, han kjenner sin posisjon og venter på hjelp».

En vanskelig redningsaksjon har startet. «Redningsmennene er de sterkeste av redningsteamet, erfarne og klar over alle risikoene. De er forberedt på at de må vente på plass med Marcin i live,» heter det i innlegget på Facebook.

Gienieczko sendte dramatiske meldinger. «Foreløpig blir jeg. Det er et kappløp mot tiden for å redde liv. Det er storm på breen,» sa han.

Redningsaksjon på Svalbard. «Genieczko tatt til sykehus»

Før midnatt fredag ​​ble det meldt at redningsaksjonene var stanset. – Redningsmennene måtte snu, da de kom ned fra Rabot-breen. Personen som venter på hjelp er informert om situasjonen – understreket Eva Therese Jenssen, talskvinne for Sysselmannen på Svalbard.

Driften ble gjenopptatt lørdag morgen. «Marcin overlevde natten, ifølge informasjonen gitt av satellitttelefonen, været ble bedre, vinden er svakere og han kan allerede se fjellene. Redningsmennene vil prøve å nå Marcin i dette gunstige værvinduet. batteri» har vært levert.

Før klokken 07.00 polsk tid ble det gitt informasjon om suksessen til redningsmennene. «I følge opplysningene hans pårørende har mottatt er Marcin nettopp evakuert og tatt med helikopter, han er i god behold under tilsyn av spesialister. Han er fraktet til sykehus for en grundig undersøkelse. Mer informasjon snart» – skrives det. .

Opplysningene er bekreftet av PAP, talsperson for Sysselmannen på Svalbard. – Lørdag morgen roet vinden seg nok til at redningsmennene kunne gå til Rabotbreen, der mannen oppholdt seg. Klokken 06.31 ble han funnet av et redningshelikopter og patruljer fra Sysselmannen og Røde Kors Hjelpekorps og ført til Longyearbyen, sier Eva Therese Jenssen i en melding.

pr/polsatnews.pl

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *