Norge overrasker Canada i bullpen, Sverige vinner sjette strake

Det kanadiske laget klarte først å score det første målet midtveis i andre omgang, da Milan Lucic skilte seg ut med sitt presise spark.

Etter å ha byttet målvakt til sjettemann, utlignet Canada med bare 11 sekunder igjen av reguleringen da Lawson Crouse kom seg forbi Norge foran mål.

Isaac Hansen, Olden, Matias Tretenes og Tomas Ulsen slo den kanadiske målvakten i straffesparkkonkurransen etter kampen for at vinnerlaget ga Norge seieren.

I gruppe B har Sveits 18 poeng på seks kamper, Tsjekkia 13 poeng og Canada 12 poeng, som allerede har sikret plass i sluttspillet. Latvia har 11 poeng, Slovakia åtte poeng, Norge seks poeng, Kasakhstan fire poeng, men Slovenia har ikke tatt et eneste poeng.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

På den annen side, i undergruppe A i Tammerfors, svarte også Sverige og slo Danmark med en score på 4:1.

Etter å ha spilt mindre enn fire minutter klarte de danske hockeyspillerne å utligne 1:0, Niklas Jensen slo den svenske keeperen. Ved å fortsette den første tredjedelen utlignet Sverige da Dennis Everberg scoret ti minutter etter innskudd.

I andre omgang klarte Sverige å ta ledelsen etter at André Peteshon scoret toppmålet i kampens 33. minutt, men Lukas Raimonds og Karl Grundström skilte seg ut blant svenskene med presise skudd i siste periode.

I gruppe A leder USA med 18 poeng på seks kamper, Sverige 17 poeng og Finland 13 poeng, som alle allerede har sikret seg en plass i sluttspillet. Ni poeng for Tyskland, åtte poeng for Danmark, fire poeng for Frankrike, to poeng for Ungarn og ett poeng på seks kamper for Østerrike.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene i hver undergruppe fortsetter medaljekampen i kvartfinalen, men de svakere lagene i begge grupper forlater de sterkere divisjonene, og neste år kommer Polen og England inn blant de 16 beste i stedet.

Rapporter feil i artikler

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Logg på.

Flagg feil tekst og rapporter det!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *