Norge sender åtte Leopard 2-stridsvogner til Ukraina / Artikler

På sin side vil Italia og Frankrike forsyne Ukraina med ytterligere luftvernsystemer.

Møtet vil diskutere ytterligere militær støtte til Ukraina og kan også høre Kievs anmodning om jagerfly. Estlands forsvarsminister Hanno Pevkurs påpekte at landene senere svarte på Ukrainas tidligere krav etter innledende nøling.

«Enhver bistand til Ukraina er nødvendig. Fordi Ukraina må vinne denne krigen. Det er derfor vi har mange spørsmål: skal vi sende stridsvogner? Nå er avgjørelsen tatt. Tidligere var det også spørsmål om ammunisjon. Og disse spørsmålene er alltid der. etterfulgt av svaret. Fordi vi vet at «Ukraina trenger all hjelp. Og det inkluderer jagerfly,» understreket Pevkur.

Ukrainas akutte ammunisjonsmangel vil også bli diskutert på toppmøtet. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har tidligere erkjent at alliansen måtte øke ammunisjonsproduksjonen fordi Ukraina brukte mer ammunisjon enn alliansen kunne produsere. Ukrainas kuleforsyninger begynner å bli lite, selv om landet bruker minst tre ganger færre granater per dag enn Russland. Tyskland kunngjorde at de ville gjenoppta produksjonen av Gepard-tankammunisjon for Ukrainas behov.

KONTEKST:

Ukrainske ledere, som forventer en ny, storstilt russisk offensiv, har oppfordret vestlige land til å levere flere våpen. I begynnelsen av februar lovet de vestlige allierte mer militær hjelp til Ukraina, Tyskland lovet Ukraina totalt 178 «Leopard 1»-stridsvogner. USA godkjente en militærhjelpspakke på 2,2 milliarder dollar til Ukraina, som for første gang inkluderer høypresisjons GLSDB-missiler som er i stand til å treffe mål i en avstand på 150 kilometer. Så langt har USA forsynt Ukraina med missiler som er i stand til å treffe mål på en avstand på bare 80 kilometer.

Etter at flere vestlige land ble enige om å forsyne Ukraina med sine lenge ettertraktede Leopard-tanks for å forsvare seg mot en russisk invasjon, uttalte den ukrainske presidenten at situasjonen i landet fortsatt er svært vanskelig og allierte bør tenke på å akselerere militær oppbygging. forsyninger, og også om nye typer våpen.

Vestlige land diskuterer i økende grad muligheten for å sende jagerfly til Ukraina, men det er forskjeller i meninger. Tyskland inntok en negativ posisjon. Et av hovedargumentene er motviljen mot å forårsake krig mellom Russland og NATO-land.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *