Norwegian Air samarbeider med Widerøe

Norwegian Airlines annonserte i en offisiell uttalelse at de har kommet til enighet med WF Holding AS om å overta Widerøe, et regionalt flyselskap i Norge. Avtalen vil gi de reisende et bredere rutenett og større valgmuligheter.

Widerøe vil fortsatt eksistere som en egen transportør med eget merke og hovedkontor i Bodø, Nord-Norge. Denne løsningen vil også beskytte lokale arbeidsplasser. Transportøren sysselsetter i dag mer enn 3500 personer.

Ved å kombinere Widerøes omfattende regionale nettverk med Norwegians innenlands- og utenlandsruter vil kundene få enda flere valgmuligheter når de planlegger sine reiser. Widerøe dekker mer enn 40 små og mellomstore flyplasser over hele Norge, mens Norwegian tilbyr mer enn 300 forbindelser til 114 destinasjoner i Skandinavia og Europa.

– Dette er en viktig milepæl i norsk luftfartshistorie. Våre to flyselskaper har operert side om side i mange år og ingen kjenner det norske flymarkedet bedre. Gjennom denne transaksjonen vil vi skape et mer helhetlig tilbud til alle kunder og vi ser frem til å se hvordan de vil reise på rutenettet vårt, sa Geir Karlsen, administrerende direktør i Norwegian.

De to flyselskapenes ruter overlapper i svært begrenset grad og utfyller hverandre godt. Av totalt 107 ruter i Norge, hvorav 85 trafikkeres av Widerøe og 22 av Norwegian, er kun fem identiske. Alle kan opereres med standardfly.

Widerøe har en flåte på nesten 50 maskiner og eier nesten 20 prosent av dem. andel av det norske innenriksmarkedet, målt ved antall passasjerer. – Widerøe har snart 90 års historie og vi garanterer et velfungerende veinett i Norge. Vi er imidlertid mindre internasjonalt, så vi er glade for å nå samarbeide med Norwegian. Vi har fått en eier som har en ambisjon om å vokse begge transportørene. Vi er overbevist om at denne løsningen er til beste for Widerøe, våre ansatte og fremfor alt våre kunder, understreket Stein Nilsen, administrerende direktør i Widerøe.

– Avtalen vår vil gi et enda bedre tilbud for passasjerer i Norge. Dette vil legge til rette for mer effektiv drift som vil legge grunnlaget for en sterk norsk luftfartsnæring med gode arbeidsforhold og lokale arbeidsplasser. Dette vil også åpne for nye muligheter for samarbeid med norsk reiselivsnæring for å fremme reiselivet i hele landet, avsluttet Karlsen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *