Det norske samfunnet innfridde ikke latviske forventninger; en plass i kvartfinalen må vinnes i en hockeykamp mot Sveits / Artikler

(pluss Tyskland når kvartfinalen)
Slovakia ledet 3-0 i første omgang, og ledelsen var aldri mindre enn to mål.

Den første tredjedelen av episoden

Det slovakiske landslaget åpnet scoringen i det 4. minutt – etter å ha mottatt en pasning bak mål var Mareks Hrivíks smidigere enn forsvarsspilleren og den norske keeperen Henrik Haukeland ved stolpen. Norge svarte med et skudd som traff tverrliggeren, mens det slovakiske landslaget doblet ledelsen midtveis i tredje periode – Peters Cehlárik nølte ikke med å utnytte muligheten til å skyte foran mål. Det norske forsvaret klarte heller ikke å stoppe Robert Lantos som sørget for 3-0 med en kjapp solo-kontring.

Andre tredje episode

Norge klarte å score tidlig i andre omgang da Markus Vikingstad omsatte en fin pasning foran mål. Det slovakiske landslaget hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men de ble likevel ikke utnyttet.

Den tredje tredjedelen av episoden

Tre og et halvt minutt før kampslutt ble keeperen til det norske landslaget byttet ut med en feltspiller, noe som gjorde at Rihard Paniks kunne sende pucken i det tomme målet.

Klarer ikke Slovakia å slå Norge i ordinær tid, er det latviske landslaget garantert å kvalifisere seg til kvartfinalen. Mens det slovakiske landslaget avsluttet gruppespillet med seier i ordinær tid, trengte det latviske landslaget minst ett poeng for å få uavgjort i ordinær tid i siste kamp i undergruppe B mot Sveits tirsdag kveld for å fortsette mesterskapet i eliminasjonsturnering.

I mellomtiden, i undergruppe A i Tammerfors, slo Tyskland det franske landslaget 5-0 og garanterte en plass i kvartfinalen.

Episode av kampen mellom Tyskland og Frankrike

Tirsdag offentliggjøres kampen om andreplassen i undergruppe B på kampen mellom kanadiske og tsjekkiske hockeyspillere i Riga, og det svenske og amerikanske landslaget møtes i kampen om topplasseringen i undergruppe A. dag i Tammerfors, skal vertslaget Finland spille mot laget dansk landslag.

De fire sterkeste lagene fra hver gruppe skal spille kvartfinale.

I undergruppe B i Riga var deltakelse i eliminasjonsturneringen allerede sikret av landslagene i Sveits, Tsjekkia og Canada, men i undergruppe A i Tammerfors var plass i kvartfinalen garantert til USA, Sverige, Finland og Tyskland. .

Hockey-VM finner sted i Riga og den finske byen Tammerfors, hvor medaljevinnere kåres i finalen 28. mai.