Ny europarekord for Ingebrigcen og Varholm i Norwegian Diamond League

Landsmannen Jakobs Ingebrigtsens, som satte ny verdensrekord på tomila på forrige etappe i Paris, satte ny europeisk rekord på 1500 meter – tre minutter og 27,95 sekunder, som også var den nye sesongens beste. Inne i verden.

Spanjolen Mahamed Katir ble nummer to (3:28.89), mens amerikaneren Jared Nuguse ble nummer tre for ny nordamerikansk rekord (3:29.02).

Diamond League-rekorden ble satt av norske Kashtens Varholm, som løp 400 meter hekk på 46,52 sekunder, også sesongens raskeste sprint i verden.

En Diamond League-rekord ble også brutt i kvinnenes 4x400m stafett, med det britiske laget Keris Macaulay, Ama Pippi, Lavie Nielsen og Nicole Kendall som avsluttet på tre minutter og 28,38 sekunder.

Birke Hailom fra Etiopia feiret suksess i langdistansearrangementet, og satte ny verdensrekord under 20 år, konkurranserekord og verdens beste tid på fire minutter 17,13 sekunder.

En hard kamp fulgte over 5.000 meteren, hvor kun en fotofinish avgjorde vinneren, da de to utøverne oppnådde personlig rekord, konkurranserekord og sesongens beste avslutning i verden med tiden 12 minutter 41,73 sekunder. Den etiopiske løperen Yomif Kejelcha vant, mens ugandiske Jacob Kiplimo ble nummer to.

På 400 meter hekk gikk ny konkurranserekord og sesongens beste resultat i verden til Femke Bola fra Nederland – 52,30 sekunder.

På 3000 meter kunne Kenyas Beatrice Chebeta gjøre det samme, og satte en ny personlig rekord på åtte minutter og 25,01 sekunder, og ble den eneste kenyanske kvinnen som endte på pallen. Den andre er Liliana Kasaita Rengeruk (8:25.90), den tredje – Margaret Chelimo Kipkemboi (8:26.14).

På 100 meter gikk sesongens beste resultat i verden, samt konkurransens rekord på 10,75 sekunder, til den ivorianske sprinteren Marie-José Tallou.

Andre med en personlig rekord på 10,92 sekunder ble bahamianeren Antonika Stracken, mens Jamaicas Cherika Jackson, britiske Dina Esher-Smith og Darryl Neath også løp raskere enn 11 sekunder, og endte to hundredeler av et sekund raskere enn 11 sekunder.

Armands Duplantis fra Sverige vant stavspranget, og kom over stangen plassert i en høyde på seks meter og én centimeter. Tre hopp med en høyde på 6,12 meter ble mislykket, men Kristofer Nilsen vant andreplassen med en avstand på 5,91 meter.

Julimara Rojas fra Venezuela vant trippelhoppet med et hopp på 14,91 meter, og etterlot Leyanis Perez Hernandez fra Cuba med en ny personlig rekord på 14,87 meter og Marina Beh-Romanchuk fra Ukraina med 14,75 meter.

På en avstand på 200 meter vant amerikanske Erijon Knighton med ny konkurranserekord på 19,77 meter, og på en avstand på 400 meter – Vaide van Niekerk fra DĀR – 44,38 sekunder.

Sveitsiske Zimon Ehammer vant lengdehoppet med 8,32 meter, og slo amerikanske Marky Dandy med seks centimeter og greske Miltiadis Tentoglu med 11 centimeter.

Denne sesongen skal det avholdes 15 runder i Diamond League, med finale i midten av september i den amerikanske byen Eugene.