Ny gassrørledning i Barentshavet kan redusere Europas avhengighet av LNG

En ny gassrørledning i Barentshavet, beregnet på å frakte Norges arktiske gassplattformer til Europa, kan redusere kontinentets avhengighet av import av flytende naturgass. Dette er konklusjonene i en rapport av Wood Mackenzie sitert av Oilprice.

Norge ble Europas største naturgassleverandør etter at mye av Russlands rørledningsforsyninger ble forstyrret i fjor etter Ukrainas invasjon.

Den eneste ruten for Barentshavets naturgass til markeder er gjennom Equinors LNG-eksportanlegg på Hammerfest. Foreløpig er det ingen direkte forbindelse mellom Barentshavet og det norske hovedgassrørledningsnettet.

I mars ba Energidepartementet gassinfrastrukturoperatøren Gassco om å utforske alternativer for å introdusere mer Barentshavsgass til markedene. En av løsningene er ifølge operatøren å øke eksportkapasiteten av Barentshavsgass, ved å øke eksportkapasiteten på Hammerfest. Ifølge Gassco er en rørledning fra Barentshavet det mest kostnadseffektive alternativet.

Ifølge energiminister Terje Asland vil økt eksportkapasitet være avgjørende for å utforske Barentshavet, som har størst potensial for uoppdagede gassressurser.

Ifølge WoodMac bør den foreslåtte eksportruten, som vil kreve 5 milliarder dollar, implementeres med statlig støtte.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *