Prinsesse Martha Louise skal gifte seg med sin elskede sjaman i august neste år

Prinsesse Marta Louise, eldste datter av kong Harald V av Norge og dronning Sonja, og hennes amerikanske forlovede Durek Veret, en selverklært «sjaman», skal gifte seg 31. august 2024, rapporterte AFP, som siterer paret, skriver BTA. Bryllupet vil finne sted i bygda Geiranger, ved kysten av fjorden med samme navn på Sørvestlandet, inkludert på UNESCOs liste.

Forholdet mellom den 51 år gamle prinsessen og den 48 år gamle «sjamanen Durek», avslørt i 2019, ble mye omtalt i det skandinaviske kongeriket, der alternative medisinmetoder og posisjoner tatt av den aktuelle åndelige lederen, som er populær i Hollywood, førte til anklagen om sjarlatanisme.

«Vi er utrolig glade for å kunne feire vår kjærlighet i de vakre omgivelsene i Geiranger»sa paret i en uttalelse.

Marta Louise og Durek Veret annonserte forlovelsen i juni i fjor med kong Haralds velsignelse. I en egen uttalelse gratulerte kongeparet og Marthas bror, kronprins Haakon, paret og sa at de “glad for å ønske Durek Verret velkommen til familien”.


Foto: Getty Images

Verrett er av afroamerikansk avstamning og beskriver seg selv som «Sjette generasjons sjaman», som raskt ble en kontroversiell skikkelse i Norge. Han er en åndelig mentor for Hollywood-stjerner, inkludert Nina Dobrev, Gwyneth Paltrow, Antonio Banderas og andre.

Marta Louise, fjerde i rekken av arvinger til den norske tronen, er ikke fremmed for kontroverser. Prinsessen er en forkjemper for alternative terapier og hevder også å kunne kommunisere med engler – en gave hun prøver å dele – og dra nytte av dem, gjennom kurs og bøker. I november i fjor trakk hun seg fra offisielle plikter for å fokusere på forretningsaktiviteter, samtidig som hun beholdt tittelen som prinsesse. Hennes første ekteskap, som hun hadde tre døtre fra, var med den like fargerike forfatteren Ari Benn, som endte livet i 2019 – tre år etter skilsmissen.

Selv om hun ble født to år før prins Haakon, gikk han og hans barn foran henne i rekkefølge til tronen, den gjeldende regelen favoriserte fortsatt den første mannlige arvingen som ble født.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *