Regjeringen forbyr salg, bæring og transport av fyrverkeri mørtler av enkeltpersoner

Elisabeth Borne lover «massive midler for å beskytte franskmennene under [les] to følsomme dager » helgen 14. juli, hvor salg av mørtler til fyrverkeri vil være forbudt, erklærte i et intervju med parisisk publisert på nett lørdag kveld.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter For brannmenn var opptøyene verre enn i 2005: «De var barn, veldig koordinerte, med en uuttømmelig forsyning av mørtler»

«For å unngå risikoen for en alvorlig forstyrrelse av den offentlige orden under 14. juli-feiringen, er salg, bæring, transport og bruk av pyrotekniske produkter og fyrverkeri forbudt på statens territorium frem til 15. juli, inkludert.»vi kan derfor lese i dekretet, publisert søndag 9. juli kl Offisiell avis.

Dette forbudet gjelder imidlertid ikke for autoriserte sakkyndige eller for kommuner som arrangerer fyrverkeri til nasjonaldagen, meldes det.

Statsministeren ønsker å forhindre ytterligere vold etter døden til Nahel M., som ble drept av en politimann i Nanterre tirsdag 27. juni. Elisabeth Borne varslet også at i tillegg til forbudet mot pyrotekniske produkter, sikkerhetsinnretninger «gigantisk» vil bli utplassert ved denne anledningen.

Mulig «regulering» av sosiale nettverk

I sitt intervju med parisiskStatsministeren bekrefter også at det vil bli lagt fram et nødlovforslag for å hjelpe til med gjenoppbygging av bygninger eller virksomheter som ble ødelagt under opptøyene. «under neste ministerråd», slik at det kan stemmes over det før nasjonalforsamlingen og senatet utsettes i sommer. Når det gjelder personer hvis biler ble brent under opptøyene, vil de bli kompensert takket være den s.k. «garantifond for ofre».

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter Nahel M.s død: hvordan fyrverkerimorterer rettet mot politiet ble det primære våpenet til opptøyene

Regjeringssjefen snakker også om muligheten for å sanksjonere familiene til unge voldsutøvere. «Hvis det eksisterende juridiske rammeverket ikke er tilstrekkelig, vil vi endre loven om nødvendig», forsikrer han. Regjeringen vurderer særlig en særskilt bot for mindreårige basert på den faste boten som ilegges voksne for å begå en slik handling. «Det er raskt og effektivt»ifølge Mmeg Tykt hode.

Les også historien: Artikkelen er reservert for våre abonnenter Plyndring, branner, angrep: det svimlende antallet dager og netter med uro i Frankrike

På den annen side, angående mulig suspensjon av sosiale nettverk, forsikrer statsministeren om at regjeringen «Selvfølgelig kommer vi ikke til å miste det franske internett fordi det er vold». Regjeringen planlegger det «suspendere funksjoner» som geolokalisering på sosiale nettverk ved nye opptøyer, men har ikke til hensikt å gjennomføre en «utvidet blackout» leder etter presidentens kontroversielle uttalelser.

I følge kommentarer rapportert av pressen og bekreftet av Elysée, foreslo Emmanuel Macron lanseringen «Kanskje i posisjon til å regulere [les réseaux sociaux] eller klipp dem ».

Les også: Emmanuel Macron foreslår å blokkere sosiale nettverk under opptøyer, en svært kontroversiell praksis

Verden med AFP

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *