Storm forårsaker store skader i Litauen og Estland, falt tre dreper en kvinne i Žagare / Artikler

Den litauiske brann- og redningstjenesten informerte om at en kvinne ble drept av et fallende tre i byen Žagare (noen få kilometer fra den latviske grensen). Dødsårsaken var alvorlige hodeskader. Litauiske medier meldte at kvinnen var rundt 50 år gammel.

Uværet har rykket opp trær mange steder og knust vinduer i drivhus og hus.

For å se disse ressursene trenger vi ditt samtykke til informasjonskapsler.

«Jeg er over 70 år gammel, men jeg har aldri opplevd noe lignende i mitt liv. Jeg hadde ikke engang tid til å lukke vinduene; de ​​gled ut av hendene mine.» sa han til portalen «15 minutter». Aldona, bosatt i Žagare.

I Litauen er tusenvis av husstander fortsatt uten strøm.

Estland ble mindre rammet av uværet, men trær ble rykket opp der, kraftig regn forårsaket flom, og store hagl skadet drivhus og bilvinduer.

Den estiske redningstjenesten mottok mer enn 300 utrykninger for å forhindre stormskader.

I Saaremaa, hovedstaden på øya Kuressaare, oversvømmet regnet byens gater.

Også i Estland har mange husholdninger fortsatt ikke strøm.

Stormen, med kallenavnet «Hans» i Nord-Europa, rammet også Finland, Sverige, Danmark og Norge.

I Midt-Sverige forårsaket regn og jordskred skader på jernbanelinjer, noe som førte til at passasjertog sporet av. Tre ofre ble fraktet til sykehus.

I mellomtiden ble bølger så høye som åtte meter observert på den danske kysten som skadet kystområder. Københavns brannvesen har oppfordret folk til å holde seg innendørs, og advarer om økt risiko for fallende trær.

Høyeste varselnivå for kraftig regn og flom er sendt ut i Sør-Norge. Veier ble oversvømmet i flere områder, inkludert Oslo-området.

I Helsingfors, Finlands hovedstad, ble en «Depeche Mode»-konsert planlagt på tirsdag avlyst på grunn av dårlige værforhold.

KONTEKST:

Mandag 7. august traff en storm Latvia akkompagnert av kraftige vindkast, enkelte steder kom det også kraftig regn og store hagl. Til å begynne med traff stormen Kurzemi og sentrum av landet, og forårsaket spesielt alvorlige skader i Dobele-distriktet, og om kvelden påvirket den østlige delen av Latvia.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *