STEIN. Norge forsvarte Nations Cup

Oliver Solbergs fantastiske visning av presis vinterkjøring førte det norske laget til sin andre triumf på rad i Race of Champions Nations Cup i Pite Havsbad, Sverige.

Den unge Solberg, fortsatt ved siden av sin far Petter, var ubeseiret på banen i dag og går inn i morgendagens individuelle konkurranse som en av favorittene.

– Han reddet meg i dag, farten hans var enorm. Jeg må spandere lunsj i dag, innrømmet Petter.

De norske sjåførene slo det franske laget i kvartfinalen, og vant alle fire kampene mot Adrien Tambay og Sébastien Loeb. Fra semifinalen var det imidlertid den unge Solberg som gjorde det meste.

Da Norge møtte den svenske duoen Mattias Ekstrom og Johan Kristoffersson, ble Olivers hurtighet avgjørende for å bryte stillingen mellom lagene. Oliver vant to løp mens hans erfarne far endte på andreplass i to tette konkurranser, og tapte knepent mot Ekstrom etter en dårlig utgang fra det siste hjørnet.

Les også:

I finalen møtte Norge et lag med stjerner. Race of Champions-debutantene Felipe Drugovich og Thierry Neuville hadde allerede skapt en overraskelse ved å eliminere de åtte ganger vinnerne av Nations Cup, det tyske laget (Sebastian Vettel og Mick Schumacher) i semifinalen.

En liten feil fra Solberg Sr. tillot Neuville å ta første blod da best-av-tre-oppgjøret begynte, men Oliver kom faren sin til unnsetning nok en gang, og beseiret Drugovich, som han kjempet mot i Polaris RZR.

Den eldste Solberg forbedret deretter poengsummen sin ved å beseire Drugovich. Dette ga oss det siste oppgjøret mellom Thierry Neuville og Oliver Solberg, der sistnevnte kunne ha sikret Norges seier i Nations Cup.

Les også:

De to mennene var i nakken på slutten av første omgang og på vei mot en tett avslutning, men Solbergs tur gjennom de to siste svingene var den perfekte blandingen av fart, tålmodighet og kontroll. Dette ga ham en fordel over sin rival og den ultimate triumfen.

eROC-førerne Lucas Blakeley og Jarno Opmeer fortjener også en omtale for å ha slått det finske laget representert ved Mika Hakkinen og Valtteri Bottas i den innledende runden. Hurtigheten deres var tydelig, men de kunne ikke kontrollere feilene sine i kvartfinalen, der Schumacher og Vettel bare trengte å sette inn et feilfritt løp for å gå videre.

I morgen vil vi ha enda flere følelser fra Race of Champions, denne gangen i den individuelle konkurransen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *