Ronaldo, Rashford og andre stjerner som ikke er nominert til Ballon d’Or

Cristiano Ronaldo går glipp av Ballon d’Or-nominasjonene for første gang siden 2004, mens Lionel Messi er en av hovedfavorittene til å vinne sin åttende pris. Nominasjonen på 30 personer inkluderer imidlertid også andre stjerner som har hatt et flott år.

Cristiano Ronaldo

Den femdobbelte Ballon d’Or-vinneren er ventet fraværende da hans avreise til Saudi-Arabia knuste alle forhåpninger. I siste undersøkelse lå han allerede på 20. plass, så slutten på CR7 er den logiske konsekvensen.

18+ Finansdepartementet advarer: Deltakelse i pengespill kan føre til avhengighet.

Ronaldo har vært aktiv i Saudi-Arabia i nesten ett år og har scoret 20 mål på 24 kamper for Al-Nassr og assistert i ytterligere 7 kamper. Han gjør det bra, spesielt i de siste kampene da han scoret seks mål på tre ligakamper og assisterte ytterligere fire for lagkameratene.

Takket være målprestasjonen passerte han nylig 850 mål for klubb og landslag, men han mener ikke det tallet bør økes nevneverdig. Det blir nok imidlertid ingen nominasjon til Ballon d’Or.

Marcus Rashford

Den engelske vingen hadde en flott sesong i Manchester United, og scoret 30 mål og assisterte ytterligere 11 på 56 kamper. I nominasjonen finner vi imidlertid PSGs nye forsterkning, som for noen dager siden ble Randal Kolo Muani, som scoret 23 mål og bidro med 17 assist på 46 kamper i Frankfurt-trøya.

I tillegg vant Rashford League Cup med de røde djevlene mens Muani ikke klarte å vinne noen trofeer. Det er vanskelig å si hvorfor han ble valgt foran Manchester Uniteds engelske kantspiller og andre spillere.

Enzo Fernandez

Chelsea-midtbanespilleren har gjort en enorm oppgang og var en av nøkkelfigurene i Argentinas enorme suksess med landslaget i VM i Qatar.

Forrige sesong spilte han første omgang i Benfica og andre i Chelsea. Men London-lagets svært dårlige sesong fratok ham tilsynelatende en plass i nominasjonen. Likevel, i den finner vi noen navn som jeg tror han har punget.

Manchester City

I nominasjonen, blant de 30 navnene, finner vi 7 Citizens-spillere. Andre som John Stones, Kyle Walker, Riyad Mahrez, Phil Foden og Jack Grealish mangler imidlertid.

Spesielt Mahrez-Stones-paret fortjente definitivt en nominasjon. Den algeriske kantspilleren scoret 15 mål og ga 13 målgivende pasninger. Han var imidlertid på benken i noen nøkkelkamper.

Men etter min mening, av spillerne nevnt ovenfor, fortjener den engelske forsvareren definitivt nominasjonen, for hvem Pep Guardiola skapte en veldig spesifikk rolle som han gjorde motstanderne gale med.

Dessverre pådro Stones seg en skade, men presterte utmerket på et viktig stadium av sesongen. Men nå er han skadet igjen.

Hvem mangler på nominasjonen din?

Kilde: UEFA, overgangsmarked

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *