Russiske og hviterussiske svømmere har fått grønt lys til å delta i internasjonale konkurranser


Anita Alvarez, amerikansk svømmer, verdensmesterskap i vannsport

Foto: AFP/Scanpix

Russiske og hviterussiske svømmere vil få lov til å konkurrere som nøytrale utøvere i internasjonale svømmekonkurranser, meldte International Swimming Federation (World Aquatics) mandag, opplyser The Guardian.

Cocktailer


VIDEOER, BILDER. Hva skjedde med Intar Busuli? Kjente sangere er vanskelig å gjenkjenne!

Forbryter

FOTO. Hva står det i terrortrusselbrevene mottatt av mer enn 300 skoler i Latvia?

Russland kan forberede seg på konflikt med de baltiske statene og NATO, rapporterer analytikere

Les andre innlegg

Idrettsutøvere fra begge land ble utestengt fra internasjonale turneringer etter Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022, som Moskva kalte en «militær operasjon».

Kun én nøytral utøver fra hvert forbund får konkurrere etter strenge kriterier, strenge antidopingtiltak vil også bli iverksatt.

ANDRE LES

«World Aquatics Bureau anerkjenner dedikasjonen, engasjementet og talentet til idrettsutøvere, uavhengig av nasjonalitet,» sa FINA-president Hussain Al Musallam.

«Til tross for utfordringene vi står overfor på den internasjonale arenaen, anerkjenner vi vårt ansvar for å fremme et konkurransedyktig, rettferdig og inkluderende miljø for hver konkurrent,» la han til.

Deltakelseskriteriene for russiske og hviterussiske deltakere ble bestemt av en spesiell arbeidsgruppe, som ble dannet av sportens styrende organ i april, etter anbefalingene fra Den internasjonale olympiske komité.

«abc.net» rapporterte også nyhetene, og la til det som tidligere ble nevnt at kommisjonen ble opprettet med sikte på å undersøke idrettsutøvere, trenere og funksjonærer for å sikre at de ikke viste noen støtte til krigen. Sosiale medier-innlegg, for eksempel, vil bli undersøkt for å se om idrettsutøvere har deltatt i pro-krigsdemonstrasjoner siden invasjonen startet.

RELATERT ARTIKKEL

Dette kunne ha eliminert svømmeren Yevgenii Rilovs deltakelse. Han er en to ganger OL-gullvinner i Tokyo som ble diskvalifisert i fjor for å ha på seg «Z»-symbolet på et pro-krigsmøte på Luzhniki Stadium i Moskva.

World Aquatics stater som JegIndividuelle utøvere må først kvalifisere seg til OL for å konkurrere i Paris neste sommer.

Tema

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *