Russland sier de avlyttet et norsk militærfly som nærmet seg grensene

Russland sa at de sendte et jagerfly mandag for å avskjære et norsk militærfly som nærmet seg grensen over Barentshavet i Polhavet.

• Les også: Ukraina hevder liten fremgang i øst og sør

• Les også: Kiev avverget angrep fra russiske missiler og droner i Odesa-regionen

• Les også: Ukraina: Russisk bombing etterlot seks døde, inkludert et barn

«Da det russiske jagerflyet nærmet seg, snudde det utenlandske militærflyet», sa det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse, som identifiserte det norske flyet som en Boeing P-8A. Poseidon, maritimt patruljefly.

«Ingen brudd på grensene til Den russiske føderasjonen var tillatt,» la departementet til, og forsikret at avlyttingen skjedde i samsvar med internasjonale regler «uten å forstyrre luftbaner» eller «farlig konvergens».

Avlytting er en operasjon som tar sikte på å møte et fly som anses for nært eller har kommet inn i luftrommet.

Hendelser med russiske fly og fly fra NATO-land, inkludert Norge, er relativt hyppige og skjedde allerede før konflikten startet i Ukraina.

De fant ofte sted over Østersjøen, men også i Svartehavet og andre steder.

– Det er riktig at den norske P-8 ble identifisert (et begrep generelt favorisert av det norske militæret, red.anm.) av et russisk fly i internasjonalt luftrom over Barentshavet, kommenterte oberstløytnant Reidar Flasnes fra den norske hærens operasjoner. senter.

«Det er en enkel rutineoperasjon der vi tar av og går for å identifisere hverandre. Slike operasjoner utføres fra tid til annen av både Norge og Russland, sier NTB.

Fra begynnelsen av året til begynnelsen av juli gjennomførte det norske luftforsvaret alene tjue identifiseringsoppdrag for å gjenkjenne 37 fly, for det meste russiske.

– Det var ikke noe uvanlig med denne flyturen og jeg hørte ikke at den forårsaket noe dramatisk, sa den norske offiseren uten å bekrefte om «Poseidon» faktisk nærmet seg russisk territorium.

I en egen uttalelse mandag sa det russiske militæret at flere av deres strategiske bombefly og jagerfly hadde gjennomført «planlagte flyvninger» over internasjonalt farvann i Østersjøen, Barentshavet og norske hav, samt østlige Sibir, Beaufort og Chukchi. .

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *