Santara Clinics-sak: R. Kizlaitis, mistenkt for korrupsjon, er løslatt

Vilnius tingrett besluttet fredag ​​å løslate Romualdas Kizlaitis, den tidligere direktøren for informatikk- og utviklingssenteret ved Santaras-klinikkene ved Vilnius universitetssykehus, som er mistenkt for bestikkelser.

«Vi gjennomfører det. Vi erkjenner at bestillingen var lovlig, men bare i fem dager. Nå er det ingen grunn til å holde ham i varetekt, sa Laureta Ulbienė, dommeren som undersøkte R. Kizlaitis’ klage, til BNS fredag.

Den 22. februar beordret hovedstadsretten R. Kizlaičius til å bli varetektsfengslet i 14 dager.

Tingretten i Vilnius, som opprettholdt den mistenktes anke mot denne avgjørelsen, ga R. Kizlaičius et mildere varetektstiltak: innhenting av dokumenter, et skriftlig løfte om ikke å forlate retten og plikten til ikke å kommunisere med andre mistenkte.

Santaras-klinikken fortalte til BNS at R. Kizlaitis 15. januar sendte inn en begjæring om oppsigelse fra sin stilling etter eget ønske fra og med 1. mars. Hans anmodning ble innvilget.

21. februar rapporterte rettshåndhevende myndigheter om den pågående etterforskningen ved klinikkene.

Det er for tiden elleve mistenkte i Santara Clinic-saken på grunn av mulig storstilt korrupsjon: fire tjenestemenn, sju privatpersoner. Blant dem er den oppsagte sykehusdirektøren Kęstutis Strupas. Han er anklaget for overgrep.

Rettshåndhevende myndigheter sier de har informasjon om at bestikkelser kan ha blitt betalt til representanter for Santari Clinics ved å kamuflere dem som støttespillere. Tjenestemenn sier at forretningsmennene kan ha bestukket sykehusansatte for å vinne offentlige kontrakter.

Som en del av denne etterforskningen besøkte tjenestemenn Atea, et selskap eid av IT-løsningsgruppen Atea Baltic i den norske hovedstaden, og Fortevento, et IT-selskap i den litauiske hovedstaden.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *