Seimas presser på for et initiativ for å registrere alle personer som bruker SIM-kort «Eži», «Labas» eller «Pildyk»: sporbarhet ville være mulig

Bonden Stasys Tumėnas spurte: «Målet er klart, å beskytte, forhindre, hjelpe til med å søke, identifisere.» <...> Og hvordan ville du sjekket når SIM-kortet ble kjøpt i utlandet?»

Remigijus Žemaitaitis tvilte også på dette og nevnte at de fleste representanter for den kriminelle verden bruker utenlandske kort uansett.

Ifølge M. Skritulskas har mange stater allerede vedtatt reguleringer, og dessuten er dette ingen grunn til ikke å anvende et slikt tiltak i Litauen.

«30 prosent, merk at tallet, er forhåndsbetalte kort. Det er et enormt beløp. Og det faktum at hverandre er kjøpt i andre land er på sin side ingen grunn til å avslå anvendelsen av et slikt tiltak», understreket den konservative.

Han reagerte også på tvil om at dette ikke ville utgjøre en betydelig belastning for økonomien – utenlandsk praksis viser at det er enkelt å implementere og data kan samles inn eksternt.

Den mest skeptiske var bonden og grønne Valius Äžuolas.

«Kollega, total kontroll i Litauen er en god lov for alle å registrere seg og bli kjent. Men den som begår en forbrytelse må ta med et kort fra hvilket som helst land – ikke noe problem. Det er land hvor du får et gratis kart over det landet selv etter landing på flyet – ta det med deg og bruk det. Det er derfor du i utgangspunktet gjør denne tingen her – handler det om å ha total kontroll i Litauen og kontrollere folket? «I virkeligheten vil det ikke påvirke de kriminelle, for du kan ta med så mange kort du vil», så V. Ėuolas ingen vits.

M. Skritulskas motarbeidet at loven «støttes av alle rettshåndhevelsesbyråer og vil helt sikkert hjelpe dem med å løse forbrytelser». Han bemerket at selv nå er 70 prosent av abonnentene pålagt å oppgi datoer når de signerer langsiktige kontrakter.

Seimas» advokater har kommet med en rekke kommentarer om prosjektet.

«Forslaget til forskrift er ikke til hinder for at en abonnent på elektroniske kommunikasjonstjenester som har forhåndsbetalte tjenester overfører (selger) et SIM-kort til en annen person som ikke lenger vil være pålagt å gi sine data til tilbyder av elektroniske kommunikasjonstjenester, hva «Dette i tur ville tillate situasjonen der dataene til den ultimate SIM-kortholderen ikke er identifisert», heter det i konklusjonen til Seimas juridiske avdeling.

Ifølge dem er betalinger ikke knyttet til en bestemt abonnent, en person kan kjøpe et ubegrenset antall SIM-kort, gi dem til tredjeparter og ikke lide økonomiske tap fra oppfyllelsen av forpliktelser.

I loven savnet advokatene også hvordan SIM-kortet skilles fra personen hvis for eksempel abonnenten bestemmer seg for å slutte å bruke det og kaster det. En annen bruker som finner kortet vil også forbli ukjent. I tillegg vil bruk av utenlandske SIM-kort som ikke er identifisert fortsatt være tillatt i Litauen. En implementeringsmekanisme mangler.

Dette er ikke det første forsøket på å registrere SIM-kort, et slikt prosjekt ble levert tilbake i 2017, men det ble ikke vedtatt på grunn av de høye kostnadene til operatørene og risikoen for utestenging for seniorer som ofte bruker slike kort.

Vurder denne artikkelen

For å hjelpe oss med å forbedre oss gir vi deg muligheten til å rangere LOGIN.LT-innholdet du leser.

(35 Mennesker vurdert)

1,9714

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *