Spania møtte Norge og forseglet deres og Skottlands Euro 2024-visum – Jorden rundt og hjemme

Spania og Skottland ble de to neste lagene som tok en plass ved EM 2024 i Tyskland etter å ha sikret de to øverste plassene i kvalifiseringsgruppe A.

Dette ble et faktum søndag kveld i Oslo, der «La Furia» slo vertslandet, Norge, minst 1:0 og dermed innkasserte aktive 15 poeng, som er like mye som skottene på toppen av tabellen.

I mellomtiden forblir Vikings på tredjeplass med 10 poeng, men Erling Holland og co har bare én kamp igjen, noe som betyr at skandinavene må vente litt lenger for å kvalifisere seg til sitt første store mesterskap siden Euro 2000 i Belgia og Nederland.

På den norske hovedstadens Uleval stadion gjorde imidlertid ikke vertene nok for å plage det spanske laget, og til tross for innsatsen klarte de ikke å skape nok farlige situasjoner foran Unai Simons mål.

Luis de la Fuentes menn viste på sin side den nødvendige tålmodigheten og trengte til slutt kun ett enkelt mål for å ta ledelsen, scoret av Gavi i starten av andre omgang etter en forvirring i det norske sekstenmeteren.

Kveldens seier sikret Spanias syvende EM på rad, med La Furia som ikke har gått glipp av et kontinentalt mesterskap siden EM 1992 i Sverige.

Det andre laget i denne gruppen som vi vil se ved neste års EM – Skottland – har imponert med sine prestasjoner i disse kvalifiseringskampene, og startet med fem seire på rad, noe som ganske naturlig sikret Steve Clarke en plass i en annen europeisk fotball på rad. endelig.

Tidligere i dag, i denne gruppe A, slo Georgia Kypros 4-0 på hjemmebane og i de resterende to kampene skal Kviccha Hvaratskelia og lagkameratene prøve å utfordre Norge om tredjeplassen i sluttstillingen. Den gode nyheten for georgierne er at de vil ha en ny sjanse til å kvalifisere seg til Euro 2024, da de er garantert en sluttspillplass som vinner av gruppen sin i Conference League-turneringen.

Følg vår kanal «Sport sur BNT» på Viber

Følg oss på Facebook for å holde deg oppdatert om de siste sportsnyhetene

Finn BNT på sosiale nettverk: Instagram, Facebook, LinkedIn, Tikk takk

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *