Styreendringer utnevner Simon Francis Mann til ikke-utøvende styreleder

Hydrogen Utopia International PLC kunngjør utnevnelsen av Simon Francis Mann som ikke-utøvende styreleder i selskapet, med virkning umiddelbart. Guy Peters, som fungerte som selskapets administrerende direktør, er fortsatt administrerende direktør i styret. Simon Francis Mann har over 10 års militær erfaring i den britiske hæren og ytterligere 10 år som entreprenør for ulike private militære selskaper.

Simon gikk inn på Royal Military Academy, Sandhurst i 1970 og ble satt inn i Scots Guards i 1972. Fra 1978 til 1981 var Simon offiser i Special Air Service. Simon tjenestegjorde på en rekke steder, inkludert Tyskland, Norge, Kypros, Nord-Irland og Midtøsten under sin tjeneste i den britiske hæren. Simon forlot den britiske hæren med kvalifikasjoner innen programmering og systemanalyse og design.

Simons hovedoppdrag i PMC fant sted i Angola og Sierra Leone mellom 1992 og 1998. I Angola jobbet Simon med en sørafrikansk PMC kalt Executive Outcomes («Executive Outcomes») og fikk i oppdrag av den angolanske regjeringen å føre tilsyn med Unione Nazionale per l’Indipendenza Totale dell’Angola («UNITA»). Simon spilte en nøkkelrolle i slaget ved Soyo der Executive Outcomes beseiret UNITA og gjenerobret Soyos offshore oljeindustribase.

Det var Simon som opprinnelig vant kontrakten med Angola Executive Outcomes. Etter det var han hovedselger av følgende kontrakter. I Sierra Leone var Simon involvert i borgerkrigen mellom Sierra Leone-regjeringen og Revolutionary United Front («RUF»).

Simon slo seg sammen igjen med Executive Outcomes og en britisk PMC ansatt av Sierra Leone-regjeringen kalt Sandline International for å hjelpe til med å bekjempe RUF. Simon var medvirkende til å forsvare Freetown da RUF ble drevet ut av hovedstaden. Fra 1980-tallet brukte Simon sine militære ferdigheter primært i olje- og gruveindustrien i bedriftsroller og konsulentoppdrag.

En stor prestasjon var lanseringen av et stort investeringsprogram for et kanadisk diamantgruveselskap – DiamondWorks Ltd. – for rehabilitering av forlatte gruver og utnyttelse av gruvene. – for rehabilitering av forlatte gruver og bygging av nye gruver i Angola og Sierra Leone på midten til slutten av 1990-tallet. I 2013 ledet Simon en forsvars- og sikkerhetsrevisjon og rapport for regjeringen i Somaliland. Dette fulgte tilbaketrekkingen av et stort britisk offentlig selskap som hadde erklært force majeure og som deretter spontant trakk seg fra oljeletingsprogram og forpliktelser i Somaliland.

Simon har også erfaring med innsamling til oppstartsbedrifter. På 1980-tallet var Simon med på å skaffe midler til to britiske selskaper han var med å grunnlegge. Selskapene drev med salg av mikrodatamaskiner til sikkerhets- og forsvarsindustrien og sikkerhetsrådgivning.

Simon Francis Mann sonet fire av sine fem år i fengsel i Zimbabwe og mindre enn to av sine 34 år i Ekvatorial-Guinea for sitt engasjement i et mislykket kupp i 2004. Han ble benådet i november 2009 av Ekvatorial-Guineas president, Obiang.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *