Telia: Dataforbruket i utlandet dobles i 2022

Eglė Sonata Padagaitė, leder for mobil- og fastlinjekommunikasjon i Telia, sier at økningen i mobildatabruk i utlandet det siste året ikke var uventet, ettersom det ble spådd en boom i reisevirksomhet ettersom pandemien avtok. Det var imidlertid mye større enn forventet. i 2022 økte antallet reisende turister med 60 prosent, noe den innflytelsesrike britiske avisen The Economist beskriver som et fenomen med «hevnturisme». Det er spådd at antall turister som reiser vil øke med ytterligere 30 prosent i 2023.

«Folk som brukte nesten to år på å tilbringe dagene hjemme med korte pauser, vendte ikke bare tilbake til sin normale reiseplan med lettelser i restriksjonene, men valgte i 2022 å gjøre opp for isolasjonsperioden. Globalt reiselivsvolum økte med rundt 60 prosent. Gitt den nesten doble økningen i roamingdataforbruk, ser det ut til at litauere i fjor dro til utlandet ikke bare for å dra til sjøen eller i skisesongen, men også for å reise til jobben, gå på konserter eller bare for moro skyld tilbringe helgen. , tenkte ES Padagaitė.

Hun påpeker at disse resultatene ikke bare kan skyldes hyppigere reiser, men også den stadig økende etterspørselen etter mobil Internett-roaming de siste årene. Også i 2021, preget av varmen av karantenerestriksjoner. satt til 40 prosent Veksten viser at landsmenn hvert år er mindre redde for å trykke på knappen for å aktivere mobildata i utlandet.

Fenomenet «hevnturisme» fungerte også i motsatt retning – ifølge «Telia»-statistikken ble Litauen i fjor besøkt av reisende fra 137 land, som heller ikke viket unna å bruke Internett. Folk fra Storbritannia, Norge, Latvia, Polen og Tyskland bidro mest til to-tredjedelers økning i data.

Med internettsurfing stadig mer gratis utenfor landet, fortsetter antallet taleanrop og tekstmeldinger som sendes å slå rekorder. I fjor var ringetiden til Telia-abonnentene i utlandet 15 %. kortere sammenlignet med 2021.

«I 2022 bekrefter den observerte nedgangen i populariteten til taleanrop og tekstmeldinger på reise bare trendene de siste årene. Etter hvert som forholdene for roaming på mobilt internett forbedres og smarttelefoner praktisk talt har blitt presset ut av markedet, blir ulike kommunikasjonsapper basert på internettforbindelse i økende grad brukt til kommunikasjon under kjøring. Sammenlignet med de nevnte eldgamle kommunikasjonsformene har de mange fordeler – de lar deg foreta videosamtaler, sende bilder av høy kvalitet og dele øyeblikkene på reisen mer praktisk, forklarer ES Padagaitė de statistiske dataene.

Vurder denne artikkelen

For å hjelpe oss med å forbedre oss gir vi deg muligheten til å rangere LOGIN.LT-innholdet du leser.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *