Toppnyheter! Norge, Frankrike og Tyskland øker militærhjelpen til Ukraina med flere hundre millioner. Massepar ved BEL-avslutningsseremonier (og mer…) – Samfunn

***

Kveldsnyhetene

11. juli

Norge vil øke sin militære støtte til Ukraina i år med 2,5 milliarder kroner (239 millioner dollar), til totalt 10 milliarder kroner, rapporterte Reuters, som siterer det skandinaviske landets regjering.

En regjeringserklæring sa at landet også vil øke sitt bidrag til et NATO-fond til støtte til Ukraina opptil 300 millioner kroner per år.

Norge øker militærhjelpen til Ukraina med 239 millioner dollar

***

Frankrike vil forsyne Ukraina med langdistanse SCALP-kryssermissiler for å hjelpe Kiev-styrker med å angripe mål langt bak russiske linjer, har president Emmanuel Macron sagt.

Ankomme NATO-toppmøtet viet til Kievs kamp mot invasjonen av Moskva, Macron sa at Paris ville sende SCALP-missilene, som allerede er levert fra London som «Storm Shadow», rapporterer Darric.

Frankrike sender langdistanse SCALP-missiler til Ukraina

***

Den tyske regjeringen kunngjorde i dag en ny militær hjelpepakke til Ukraina verdt 700 millioner euro, meldte Reuters.

Dette skjedde den første dagen av NATO-toppmøtet i Litauen.

Tyskland annonserte militærhjelp på 700 millioner euro til Ukraina

***

Bulgaria vil kjøpe terminaler for å kommunisere med de nye F-16 kampflyene. Dette ble bestemt av representantene for folket ved å vedta i andre lesing et lovforslag om ratifisering av den internasjonale avtalen «Anskaffelse av et multifunksjonelt system for utveksling av informasjon og nødvendig støtte».

Systemet er beregnet for informasjonsutveksling og skal brukes til de nye F-16-flyene. Det gir nettverksbasert, sikker og adaptiv kommunikasjon i form av Link-16 for kommando, situasjonsforståelse, målretting og målretting av militære eiendeler fra bakkekommandoposter.

For mer enn 5 millioner dollar: Bulgaria kjøper terminaler for å kommunisere med den nye F-16

***

I år fikk nyutdannede fra 28 bulgarske skoler en dårlig 2 på statseksamenen i bulgarsk språk og litteratur. Karakteren betyr ikke at elevene ikke skrev noe, men de klarte ikke å dekke standarden på 30 poeng, nødvendig for en treer.

28 skoler med et par på BEL baccalaureate

***

«For meg er det veldig viktig at etter Volodymyr Zelenskys besøk i Bulgaria ser vi en ny handling, som å love å øke forsvarsutgiftene, oppruste militæret vårt ved å hjelpe Ukraina, og skaffe mer avansert våpen som kreves av NATO, hutdype militærteknisk samarbeid med Ukraina og andre europeiske land, utvidelsen av NATOs kampgruppe, for en større rolle for Bulgaria i kampen mot desinformasjon og til slutt for at landet vårt skal være i stand til å lede et NATO-toppmøte», oppførte militæreksperten.

Velizar Chalamanov: Vi må få slutt på Russlands skadelige innflytelse på det bulgarske samfunnet

***

Sosiolog Genoveva Petrova: Regjeringen har alle muligheter til å jobbe i det minste frem til det europeiske valget

***

Nestkommandanten for det sørlige militærdistriktet i den russiske føderasjonen, generalløytnant Oleg Tsokov, ble drept i Berdyansk, bekreftet russiske medier.

Tidligere på dagen annonserte ukrainske kilder likvideringen av en høytstående russisk offiser, uten å gi detaljer.

Samtidig, på de russiske Telegram-kanalene til Berdyansk, beklager vi dødsfallet til sistnevnte, som har vært på svartelisten over fredsstiftere i 5 år.

«Dune Hotel er ikke lenger» lyder en av meldingene.

De drepte den russiske generalen Oleg Tsokov i Berdyansk

***

Rumenas president Klaus Iohannis sa i dag på NATO-toppmøtet i Vilnius at landet hans støtter forenklingen av prosedyren for Ukrainas tiltredelse til avtalen, rapporterte Agerpress-byrået sitert av BTA.

Romania støtter forenkling av Ukrainas opptaksprosedyre til NATO

***

Hvilken ost skal jeg kutte i: rock eller rap? Eller kanskje Mozarts? Eller teknologi?

Hvis du ble stilt et slikt spørsmål i butikken, vil du kanskje finne ekspeditøren merkelig. Men ikke i Sveits, hvis en kulinarisk opplevelse bekreftes av mer overbevisende bevis.

Den lokale veterinæren og ostemakeren Beit Wampfler fra Burgdorf i det sentrale Sveits og et team av forskere fra Bern University of the Arts delte nylig de første resultatene av eksperimentet deres. Ifølge dem kan kvalitetene til osten forbedres hvis den «lytter» til musikk under modningen.

Hvilken ost skal jeg kutte i: rock eller rap? I Sveits virker ikke spørsmålet rart

***

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *