TikTok begynner å være vert for brukerdata i Irland – Bilde

TikTok har begynt å hoste sine europeiske brukeres data i Irland, sa den kinesiske sosiale nettverksgiganten ByteDance i en pressemelding: «Vårt første datasenter i Dublin, Irland er nå operativt og migreringen av europeiske brukeres data til dette senteret har allerede begynt, mens våre to andre sentre i Norge og Irland er under bygging.» Denne flyttingen forventes å fortsette til slutten av 2024, når alle tre datasentrene er operative.

Plattformen har også inngått samarbeid med det britiske nettsikkerhetsselskapet NCC Group, som er ansvarlig for å gjennomføre en «uavhengig revisjon» av implementert databeskyttelse, «overvåke dataflyter» og «rapportere eventuelle hendelser». Kalt Clover og annonsert i mars, representerer dette prosjektet en årlig investering på 1,2 milliarder euro for TikTok.

Forsikre vestlige regjeringer

Disse bestemmelsene er ment å hindre ByteDance-ansatte lokalisert i Kina fra å få tilgang til «beskyttede data» til europeere, sa TikTok-tjenestemenn. Disse dataene inkluderer de virkelige navnene til brukerne, deres e-postadresse, telefonnummer eller IP-adresse til deres terminaler, samt personopplysninger i henhold til europeiske forskrifter. På den annen side vil visse aggregerte data, offentlige eller nødvendige for nettverksinteroperabilitet, fortsette å sirkulere og lagres utenfor kontinentet.

TikTok, som har 134 millioner brukere i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, krever full juridisk adskillelse fra sine enheter i Kina og har alltid på det sterkeste benektet all datadeling med kinesiske myndigheter. Morselskapet ByteDance måtte imidlertid innrømme i desember 2022 at ansatte hadde tilgang til dataene til to amerikanske journalister under en intern etterforskning av datainnbruddet. Siden den gang har land som Australia, Belgia og Canada, samt EU-kommisjonen, forbudt underholdningsappen fra de profesjonelle telefonene til sine embetsmenn.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *