Valget av direktøren i Statens helsetrygdkasse mislyktes

Valget av ny direktør i Folkehelsekassen mislyktes. Dette skjedde etter at GERB-SDS-kandidaten til denne stillingen, Ivanka Dineva, trakk sitt kandidatur av personlige årsaker, og den andre kandidaten – BSP-nominert professor Zheni Staykova – ikke fikk støtte fra flertallet i nasjonalforsamlingen. Bare 59 varamedlemmer fra BSP og partiet «Vazrazhdane» stemte «for» Staikovas kandidatur.

Nominasjonen av Zheni Staykova – professor ved Medical University, for tiden styreleder for Saint Panteleimon – Yambol sykehus og tidligere direktør for National Center for Public Health and Analysis, ble avvist av stemmene til GERB-SDS, » We pursue change” – “Democratic Bulgaria”, DPS og Det er et slikt folk.

I mer enn en time forsvarte BSP hans kandidatur, og understreket hans profesjonalitet, hans upåklagelige rykte, med hans egne ord, samt hans hovedmotivasjon for å innføre feilkontroll i helsesystemet.

BSP-leder Kornelia Ninova sa til talerstolen at tilbaketrekkingen av GERBs kandidatur var koordinert med lovendringer som gir MP rett til å styre frem til valget av ny finansdirektør.

«Du er stille, ikke en eneste bebreidelse, ikke et eneste spørsmål om vårt kandidatur. Dette er sannheten i dag. De er kun interessert i maktandeler og fordelingen mellom dem, som de dessverre ikke kan gjøre, og derfor hele landet er gissel for det faktum at bak kulissene omgrupperer seg», understreket hun.

Med kandidaten avvist har prosedyren for valg av forvalter av Helsekassen feilet og en ny må startes.

Erol Emilov jobbet med publikasjonen

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *