På grunn av en kontroversiell straff kvalifiserte ikke Baumanis seg til finalen på den norske «Euro RX1»-etappen – Motorsport – Sportacentrs.com

Etter den første konkurransedagen klarte Baumanis å okkupere tredjeplassen i «Euro RX1»-klassen. I det andre løpet fikk utøverne en straff på fem sekunder for å ha utført en manøver som dommerne anså som uakseptabel.

Derimot startet søndagen med fiasko i fjerde kvalifisering, da det var et teknisk problem med turbinen i kampen om seieren. Andre-, sjette-, fjerde- og fjortendeplasser i løpet i kvalifiseringssummen tillot Bauman å vinne sjetteplassen.

Baumanis endte på andreplass i semifinalen, og bøt på feilen og tjente en sjanse til å starte i finalen. Dommerne la imidlertid igjen merke til for aggressive manøvrer i den latviske atletens kjøring, denne gangen ga de ham ti sekunders straff, og som et resultat falt Baumanis til femteplass. Dette hindret ham i å starte i finalen.

«Etter semifinalen fikk jeg en 10-sekundersstraff for kontakt før andre runde,» rapporterer Jānis Baumanis. «Jeg var på vei til neste sving… Avgjørelsen etter halvannen time har ikke blitt offentliggjort av FIA-juryen. Jeg tror det er vanskelig for dem å skrive ned årsakene.»

rallycross

Etter semifinalen fikk jeg 10 sekunders straff for kontakt før corner nr.2. Jeg var på racinglinjen nøyaktig etter bilen foran meg uten å endre linjen for sving 2. Avgjørelsen etter 1,5 time var fortsatt ikke publisert av FIA-stewardene. Jeg er sikker på at det er vanskelig for dem å skrive ned årsakene. Overraskende nok så de ikke engang noen opptak på flyet mitt før de tok avgjørelsen. Etter semifinalen fikk jeg 10 sekunders straff for kontakt før andre sving. Jeg er på vei til neste sving.. Avgjørelsen etter 1,5 time er ikke offentliggjort av FIA-juryen. Jeg tror det er vanskelig for dem å skrive årsaken..

Postet av Janis Baumanis søndag 18. juni 2023

Den norske piloten Siverts Svardals avsluttet «Euro RX1»-finalen som vinner, men offisielle resultater i denne klassen er ennå ikke offentliggjort.

Foreløpig har Jānis Baumanis falt fra første til tredjeplass i den uoffisielle generelle stillingen etter tre etapper. Nå leder med 48 poeng den belgiske piloten Ide, som norske Marklund tapte ett poeng til. Latvieren er fire poeng bak lederen og fortsetter kampen om tittelen på neste etappe, som arrangeres 1. og 2. juli i Sverige, på Höljes-banen.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *