Til Sverige og Tyskland – komfortabelt og ansvarlig med ferge

Ettersom litauere i økende grad velger å reise til sjøs, ser de ikke bare til havnen i Klaipėda, men også til havnene Ventspils og Liepoja i nabolandet Latvia. Disse havets vugger tilbyr attraktive reiseruter og, det reisende setter mest pris på, komfortable ferger som løfter reisen til et høyere komfortnivå.

Den mest attraktive ruten for innbyggerne i landet vårt fra Ventspils er sjøveien til fergeselskapet Stena Line til den svenske havnen i Nineshamn, som ligger 50 km sør for Stockholm. Fra denne byen er det en utmerket forbindelse med både den nordlige og sentrale delen av Sverige, hvorfra veier fører videre inn i Skandinavia.

Hvorfor reiser litauere fra Ventspils?

«Folk ønsker å reise billig og forventer best mulig pris-ytelse-forhold fra reisen.» Optimalt – hvis turen er rask og full av positive følelser, er utgangspunktet nærmest destinasjonen. Jeg tror litauiske passasjerer liker Stena Line fordi selskapet prøver å oppfylle disse forventningene, sier Neringa Grišonaitė, leder for IĮ Laivė, sjøreiseorganisasjonen.

Fra Liepaja seiler skipet «Stena Line» til den tyske havnen Travemünde – etter å ha forkortet overføringstiden, blir denne ruten stadig mer populær blant de som ønsker å reise til Tyskland i år.

Litauere reiser også på den tredje «Stena Line»-ruten Gdynia-Karlskrona. Men på grunn av den fortsatt dårlige kvaliteten på veistrekningen på vei til Gdynia, velger reisende denne ruten sjeldnere.

Agnieszka Zembrzycka, representant for Stena Line, mener det er flere grunner til at litauiske reisende velger dette selskapets fergeruter.

«Fremfor alt de gode forbindelsene. Ruten Ventspils-Nineshamn tilbyr utmerkede forbindelser til populære turistmål i Sverige og videre inn i Norge. En viktig grunn til å velge våre ferger er komforten og variasjonen av fasiliteter under reisen, fra koselige hytter til restauranter og shoppingmuligheter under reisen. Et veldig viktig aspekt er selvsagt den konkurransedyktige prisen og de spesielle reisetilbudene som lar deg spare. Like viktig er det at litauiske passasjerer setter pris på en praktisk fergeplan som lar dem planlegge reisen sin fleksibelt, sier A. Zembrzycka.

To Stena Line-ferger går på rutene Ventspils-Nineshamn og Liepoja-Travemiundė. I sommer økte antall passasjerer på Ventspils-Nineshamn-flyvningene med 11 prosent sammenlignet med forrige sesong.

Bærekraft er ikke bare et konsept: målet er null utslipp

Stena Line, hvis ruter dekker hele Østersjøen, legger særlig vekt på bærekraft og innsats for å redusere selskapets miljøpåvirkning. Reisende ombord på disse fergene vil sannsynligvis legge merke til komforten og andre fordeler først, men annen innsats er usynlig for det blotte øye – Stena Line investerer hele tiden i teknologiske forbedringer for å sikre at flåten opererer på en mest mulig bærekraftig måte.

«Bærekraft er kanskje bare et moteord, men ikke for Stena Line. Å jobbe med dette selskapet er fascinerende fordi det virkelig sparer ressurser og lover om bærekraft og ulike teknologiske løsninger trenger inn i relasjoner med kunder og partnere. Fra leie av elektriske ferger til slike tilsynelatende små ting som å sortere søppel på både ferger og terminaler, eller planlegge levering av mat i fergeservering svært ansvarlig slik at det ikke blir rester – det er veldig hyggelig å ha en som kan tilby en slik reiseopplevelse for kundene. ,» sier N. Grišonaitė.

Innebyggingsgalleri::https://foto.vz.lt/embed/2168?placement=

Stena Lines mål for å redusere forurensende utslipp er ekstremt ambisiøse. Med hensyn til de internasjonale klimamålene fastsatt i Parisavtalen, har selskapet til hensikt å redusere de samlede CO2-utslippene med 30 prosent.

På denne veien mot bærekraft bruker selskapet fornybar metanol, biodiesel og annet biodrivstoff og implementerer elektrifiseringsløsninger for fergedrivstoff. Et illustrerende eksempel kommer fra 2015. Stena Germanica, verdens første metanoldrevne ferge, går mellom Sverige og Tyskland.

For å redusere energiforbruket iverksetter Stena Line ulike energitiltak på sine skip – de optimerer lys-, varme- og kjølesystemer og investerer i energisparende teknologier.

Selv enkle ting er tatt i betraktning – som allerede nevnt, avfallssortering og gjenvinning, kilder til varer og mat levert på skip, valgt etter miljøvennlig og etisk praksis.

Et annet viktig aspekt er likestilling, understreker A. Zembrzycka: «Det er for tiden tre kvinner og tre menn representert i toppledelsen vår.» Ved å oppnå et balansert kjønnsforhold på høyeste nivå, viser vi vår bransje, våre kunder og kolleger at dette er en viktig del av vår bærekraftstrategi. Siden det kun er 2,7 prosent kvinnelige sjøfolk i skipsfartsnæringen, tar vi en lederrolle i å skape like muligheter for alle i selskapet vårt, forklarer Stena Line-representanten.

Praktisk, ukomplisert og med WiFi

Hvis reisende allerede har bestemt seg for å gå ombord på Stena Line-fergen, kan de være sikre på et par ting: turen vil være rask (noen ganger er bare 8,5 timer nok for å komme til Sverige), komfortabel og absolutt ikke kjedelig.

Når du velger fergeleier, kan du vurdere reisebudsjettet og andre preferanser, fra standardlugarer til havutsiktshytter til luksuriøse lugarer med tilleggsfasiliteter.

«Disse skipene er nye, så interiøret er moderne, enkelt, koselig og komfortabelt, lugarene er romslige. Restauranter, barer og kafeer tilbyr lokal og internasjonal mat, kaffe og snacks. Du kan kjøpe parfymer, motehusprodukter og kosmetikk billigere enn på land. Internett er viktig for mange – Stena Line-passasjerer forblir alltid «tilkoblet» med WiFi-forbindelsen som er tilgjengelig på fergene. «Dette er ekstremt viktig for de som reiser på jobb eller ønsker å opprettholde konstant kontakt med familie og venner,» sier N. Grišonaitė, administrerende direktør i «Laivės».

A. Zembrzycka legger til at barn også føler seg komfortable på selskapets ferger, som har lekeområder. Personer med nedsatt funksjonsevne vil ikke oppleve noen ulempe – spesielle hytter og andre fasiliteter er tilgjengelig for dem. Reiser du med kjæledyr kan du velge hytter som også passer for firbeinte venner.

Fergene «Stena Scandica» og «Stena Baltica» med avgang fra Ventspils har plass til 970 passasjerer på én tur.

«Rutene som tilbys av dette selskapet sikrer at passasjerene når destinasjonen i tide. Tid er det reisende setter mest pris på, og det økonomiske aspektet er også viktig for dem. Og vår plikt er å lytte til kundene, møte deres forventninger og velge den best egnede løsningen. Det er ikke vanskelig hvis en av partnerne er Stena Line, understreker N. Grišonaitė.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg – vi vil informere deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er nevnt i «Verslo žinės», «Sodra», «Registrų sentrum», etc. i kildene.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *