Ukrainske Iryna Bilocerkovecova på forsiden av Playboy: Hun mistet et øye i det russiske angrepet på Kiev

Iryna, en førkrigsmodell og også en mor til tre, mistet øyet umiddelbart etter Putins invasjon av Ukraina – under beskytningen av Kiev tre dager etter starten på det russiske angrepet.

Hun var i bilen på det tidspunktet, men bilen til Iryna ble truffet av restene av et russisk missil. Det var 26. februar 2022. På det tidspunktet tok Iryna med seg barna til sitt hjem i Kiev. Etter angrepet husket hun bare én ting: sterke smerter i hodet.

Iryna, som også er kona til en ukrainsk politiker og medhjelper til Kiev-ordfører Klitschko, fikk imidlertid andre skader. Og så sendte hun inn Måneder med akuttbehandling og fire rekonstruktive operasjoner som hun måtte gjennom i Berlinforhold Speilet.

Etter sykehusanalysen beskrev hun hvordan det var da hun først så hverandre etter den første operasjonen. «Jeg mangler et øye, rør som stikker ut overalt, hår barbert av etter operasjonen, sting overalt, arr, sår… Jeg var som Frankensteins monster.» Kjeven min brakk som en kvist. malte Iryna.

Samtidig var situasjonen svært alvorlig. «Det handlet ikke om å bevare skjønnheten min, det handlet om hvorvidt jeg ville leve eller ikke. Leger i Ukraina sa at jeg sannsynligvis ville dø. Jeg var ikke enig. Og det gjør ikke mannen min heller», minnes ukraineren.

Legene la henne imidlertid på haugen, selv om øyet ikke sto til å redde. Derfor poserer han nå med øyelapp – i form av et jernhjerte – på forsiden av Playboy.

«Jeg har ikke et pent ansikt lenger. Men resten av kroppen min er vakker.» sier standhaftig Iryna, som ble hovedansikten i Women Stay Strong-utgaven dedikert til henne «Uppstandskraften til ukrainske kvinner som ble såret i krig, men som ikke har mistet tørsten på livet.» og de er eksempler på styrke og motivasjon», ifølge magasinet Playboy.

EU vurderer seriøst å subsidiere transport av ukrainsk korn gjennom nabolandene. Ifølge den Brussel-baserte radioen zpravodajka.Poland blir dette diskutert på møter mellom representanter for EU, Ukraina og fem EU-medlemsland som har forbudt import av ukrainsk hvete og andre landbruksprodukter. Disse landene er Polen, Slovakia, Ungarn, Bulgaria og Romania.

Ifølge kringkasteren vil EU som en del av bistanden til Ukraina finansiere transporten av ukrainsk korn til utvalgte havner, hvorfra dette kornet skal transporteres videre til Afrika og Asia. «Slik transittstøtte ville være den beste løsningen.» Det er ikke en stor innsats,» sa en av intervjuobjektene til reporteren.

Polen, Slovakia, Ungarn, Bulgaria og Romania prøver å beskytte lokale bønder ved å forby import av ukrainske landbruksprodukter. I mai tillot EU-kommisjonen disse landene å forby salg av ukrainsk hvete, mais, raps og solsikkefrø på hjemmemarkedet. Tiltaket begrenser imidlertid ikke eksporttransitt til andre land.

Også i Russland skrives det nye historiebøker i Kreml under Vladimir Putin. Den russiske presidentens rådgiver Vladimir Medinsky har utgitt fire lærebøker for skolebarn i alderen 16 til 18 år der han presenterer en fullstendig revidert tolkning av Sovjetunionens sammenbrudd, Putin-tiden og årsakene til krigen i Ukraina, skriver byrået Reuters.

Bøkene, som kommer til skolene neste måned, gjenspeiler Putins syn på historien: Stolt over prestasjonene til en stormakt som Sovjetunionen, rasende over ydmykelser som sammenbruddet av det kommunistiske imperiet, og glorifisering av et «nyfødt» Russland under Putin, en tidligere KGB-agent ved makten siden den siste dagen av 1999.

Det siste kapittelet er viet årsakene til invasjonen av Ukraina. Kapittelet «Russia Today – Military Special Operations» gjenspeiler Putins desillusjon av Vesten. «Vesten ble anspent og fokuserte på å destabilisere situasjonen inne i Russland,» det står i læreboka. «Han skjulte ikke engang målene sine: å knekke Russland og få kontroll over ressursene.» hevder læreboken.

Antall drepte etter det russiske angrepet på den nord-ukrainske byen Chernihiv lørdag har allerede steget til 144, rapporterte byrået Ukrinform. Blant de skadde er 15 barn. Ifølge DPA-byrået har Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy lovet gjengjeldelsestiltak.

«Våre tropper vil svare på dette terrorangrepet i Russland» lovet Zelensky.

Fullfør online

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *