USA vil begynne å trene ukrainske piloter til å betjene F-16 i september

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy og Nederlandens statsminister Mark Rutte ved siden av et F-16 jagerfly. med Piroschka van de Wouw (Reuters/Scanpix) bilde.

Pentagon kunngjorde torsdag at de vil begynne å trene ukrainske piloter til å betjene F-16 jagerfly i USA fra og med neste måned.

Ukraina har lenge søkt å skaffe avanserte fly for bedre å bekjempe den russiske invasjonen, og starter nå en etterlengtet motoffensiv for å ta imot russiskstøttede styrker.

Den amerikanske treningen vil inkludere flere piloter og en rekke personell som skal håndtere jagerflyene, sa Pentagon-talsmann Pat Ryder.

Pilotene vil lære engelsk i september ved Lackland Air Force Base i San Antonio, Texas, og deretter delta i F-16 flytrening i Arizona, sa han, og la til at sistnevnte trening vil bli holdt ved Morris Air National Guard Base.

USAs president Joe Biden og hans ukrainske kollega Volodymyr Zelenskyj talte torsdag og diskuterte treningsprogrammet, sa Det hvite hus.

President Biden gjentok USAs forpliktelse til å støtte Ukrainas forsvar mot russisk aggresjon som nødvendig og å holde Russland ansvarlig for sine handlinger, heter det i uttalelsen.

Det amerikanske programmet følger EUs tidligere annonserte planer om å trene ukrainske piloter til å fly USA-laget F-16.

[{«title»:»Ukrainos ginkluot stiprja teikiam ginkl sra papild naikintuvai F-16″,»url»:»https://vz.lt/verslo-aplinka/2023/08/21/ukrainos-ginkluote-stipreja–teikiamu-ginklu-sarasa-papilde-naikintuvai-f-16″,»category»:»ARTICLE»,»profiles»:[1057,1067,1633,2140]},{«title»:»V. Zelenskis anbefalte det danske parlamentet å støtte F-16 jagerfly»,»url»:»https://vz.lt/verslo-aplinka/2023/08/21/v- zelenskis -dansk-parlamentet-takk for å sende-pazada-fighter-f-16″,»category»:»ARTIKKEL»,»profiler»:[1057,1067,1633,2140]},{«title»:»Danmark og Nederland overleverer 60 F-16 jagerfly til Ukraina»,»url»:»https://vz.lt/verslo-aplinka/2023/08/20/nyderlandu-premjeras -patvirtino- at-f-16-fighters-vil-bli-overført-til-ukraine»,»category»:»ARTIKKEL»,»profiler»:[1057,1067,1633,2140]}]

Forrige uke fortalte USA til Danmark og Nederland at de kunne overlevere F-16 jagerflyene sine til Ukraina når pilotene deres er trent til å operere med dem.

Norge varslet torsdag at de også vil utstyre Ukraina med jagerfly. Nyhetsbyrået NTB meldte at Norge planlegger å overlevere fem til ti jagerfly til Kiev.

Ryder sa at slik opplæring vanligvis tar fem til åtte måneder, avhengig av antall piloter som allerede er utplassert. Etter hans mening er det svært viktig at deltakerne lærer fagspråket engelsk, som er nødvendig for ansvarlig håndtering av disse flyene.

USA vil komplisere sine treningsprogrammer slik at Danmark og Nederland ikke kan forberede alle ferdighetene Ukraina trenger, la p. Ryder til.

«Vi vet at denne evnen vil bli oppnådd på et tidspunkt i fremtiden når danskene og nederlenderne forbereder seg på å trene sine piloter,» sa han.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsmedier og på internettsider uten samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter etc. i alt