Fra Alpene til Dardanellene lammer ekstrem varme Europa

Europa sliter med en ekstrem sommer forårsaket av klimaendringer, og landene på det gamle kontinentet sliter med å takle konsekvensene av høye temperaturer, ødeleggende skogbranner og ødeleggende flom, skriver CNBC i sin analyse og minner om:

«De siste dagene har greske brannmenn kjempet for å begrense en brann som har ødelagt hjem nær hovedstaden Athen. Den franske kraftprodusenten EDF sa at en reduksjon i kjernekraftproduksjon var mulig denne helgen. Slutt på grunn av overdreven varme Italia utstedte helseadvarsler for «nødsituasjoner» , og tyrkiske myndigheter stengte kort en strategisk viktig vannvei for å frigjøre området fra fly som kjemper mot skogbranner i nærheten.

I mellomtiden har Norge, som har vært rammet av styrtregn, flom og jordskred de siste ukene, igjen gitt ut en høynivåkode rød for regn sør i landet.

Klimaendringer tynger kredittvurderingene til de store økonomiene Unnlatelse av å kutte globale karbonutslipp vil koste 59 land enda mer gjeldEuropas pågående kamp med ekstremvær kommer kort tid etter at offisielle tall viste at juli var den varmeste måneden noensinne. Klimanødsituasjonen, hovedsakelig på grunn av forbrenning av fossilt brensel, gjør ekstreme værforhold og deres virkninger hyppigere og mer intense, fortsetter media som siterer Alvaro Silva, klimaekspert ved FNs meteorologiske verdensorganisasjon:

«Det er den nye normalen, og det er ingen overraskelse. Hyppigheten og intensiteten av mange ekstreme hendelser, som varme og kraftig nedbør, har økt i løpet av de siste tiårene. Det er en høy grad av tillit til det menneskeskapte klimaet. endring er forårsaket av drivhuseffekter «Krivhusgassutslipp er hovedfaktoren. Dette gir oss en langsiktig kontekst for den økende forekomsten og alvorlighetsgraden av disse ekstreme værforholdene og hendelsene. «

Nok et slag for isbreer

I Hellas har skogbranner herjet i flere dager nær hovedstaden Athen, og myndighetene advarer om at varmen og den sterke vinden kan gi næring til en ny bølge de neste dagene. Den rasende brannen har krevd flere menneskeliv etter at brannvesenet tirsdag oppdaget de forkullede likene til 18 mennesker, som antas å være migranter som hadde krysset den tyrkiske grensen, nær den nordøstlige byen Alexandroupolis. Mandag omkom to personer og to brannmenn ble skadet i separate branner.


Verden koker: vi lever i en av de varmeste månedene i vår historieIfølge noen forskere kan juli vise seg å være den varmeste måneden de siste 120 000 årene.I Frankrike sa energiselskapet EDF mandag at det kan bli nødt til å kutte atomkraftproduksjonen neste helg, ettersom en hetebølge over store deler av landet varmet opp elver som brukes til å kjøle ned noen av reaktorene. Samme dag utstedte landet et råd om ekstrem varme for fire regionale avdelinger i de sørlige regionene Rhône, Drôme, Ardèche og Haute-Loire.

I Italia har myndighetene erklært en rød kode for «nødsituasjoner», noe som betyr at selv friske mennesker står i fare for uønskede effekter fra ekstrem varme. Ifølge den italienske meteorologiske tjenesten Meteo.it ventes maksimale temperaturer å nå 40 grader celsius fredag ​​i det indre av Sardinia. Ifølge prognosestedet skyldes den ekstreme varmen en antisyklon kalt «Néron». Det er imidlertid ventet kraftige tordenbyger og «brått fall i temperaturer» fra lørdag.

Tyrkiske myndigheter kunngjorde onsdag at navigasjonen gjennom Dardanellestredet delvis vil gjenopptas etter at brannmenn klarte å begrense en enorm skogbrann nordvest i landet.

Sjøtrafikken på ruten fra Egeerhavet til Svartehavet har fått ordre om å la helikoptre og fly samle vann for å bekjempe brannene.

Det tørre regnet. Den tyske økonomien ser etter alternativer Elven, 1230 km lang, er en kommersiell arterie for 80 % av innlandsgodstransporten i Tyskland.Varmen når også nye høyder i Sveits. Mandag satte det sentraleuropeiske landet ny rekord for det som er kjent som null grader Celsius-linjen – en viktig værmarkør i fjellområder som gjenspeiler hvor lavt temperaturen faller under frysepunktet.

Den sveitsiske meteorologiske tjenesten sa mandag at avlesninger fra ballongene viste at nullpunktet i Payern, i fransktalende Sveits, hadde steget til 5 298 meter over havet, høyest siden denne indikatoren har blitt overvåket – nesten 70 år – og den overstiger den forrige rekorden, satt først i juli i fjor.

«Et nytt slag for isbreene, som allerede har lidd mye i år. Det er snø bare på de høyeste stedene», advarer Matthias Hüss, leder av Swiss Glacier Monitoring Network og medlem av Global Cryosphere-samfunnet.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *