Vi oppdager kinoen til Island og Norge – Departementet for utviklingsfond og regionalpolitikk

foto av Alina Metelytsia

Siden starten av sin eksistens har New Horizons-festivalen presentert visjonære filmer, ofte prisvinnende, men samtidig ukjente for allmennheten. I årets utgave skal vi nok en gang takket være norske og EØS-stipender bli kjent med prestasjonene til norsk og islandsk samtidsfilm. Det ligger seks norske og islandske filmer foran oss

– hun sier Małgorzata Jarosińska-Jedynak, viseminister for finans og regionalpolitikk under åpningsgallaen til seksjonen Oslo/Reykjavik.

Den 23. mBank New Horizons International Film Festival finner sted på stedet 20.-30. juli i Wrocław, samt online 20. juli-6. august. Programmet inkluderte 251 filmer samt utstillinger, konserter, møter og andre tilhørende arrangementer.

Festivalen ble opprettet i 2001 for å presentere en modig kunstkino, lite tilstede i Polen på den tiden, på jakt etter nye uttrykksformer, som går langt utover grensene til konvensjonell kino.

Festivalen er organisert av foreningen Nouveaux Horizons, opprettet i 2003.

New Horizons har gjennom årene blitt den mest besøkte festivalen i Polen og en av de mest populære i denne delen av Europa (mer enn 100 000 tilskuere hvert år).

Detaljer om hendelsessiden.

Norges- og EØS-fond

Det norske og EØS-fondet (offisielt: EØS-finansieringsmekanismen og den norske finansieringsmekanismen) er midler som Island, Norge og Liechtenstein har tildelt flere sentral- og søreuropeiske land og de baltiske statene. Dette er en ikke-refunderbar form for bistand. Han er for tiden i sin tredje konkurranse. Polen er hovedmottakeren av disse midlene. Totalt har vi 809,3 millioner euro av reserven på 2,8 milliarder euro som er tilgjengelig for 14 EU-land.

Midlene bevilges blant annet til miljøvern, energi, vitenskapelig forskning, helse, byutvikling, entreprenørskap og utdanning.

Som hovedregel, med enkelte unntak, vil prosjekter med EØS- og Norge-tilskudd være gjennomført innen utgangen av april 2024.

Mer informasjon om Nasjonalt kontaktpunkts nettsted.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *