«Vi var alle nervøse,» innrømmet Zábranský. Han er imidlertid ikke bekymret for Norge – ČT Sport – Czech Television

Etter to dager fri klarte ikke de tsjekkiske ishockeyspillerne å komme tilbake til spillets rytme da de måtte snu kampen mot slovenerne fra 0:2 til 6:2. – Vi var alle nervøse. Guttene kunne forestille seg det, situasjonen var ny for dem,» innrømmet den tsjekkiske landslagsassistenten.

Ankomsten av de tsjekkiske representantene fikk ikke den ellers så rolige finske treneren Kari Jalonen til å roe seg. «Etter første omgang så jeg Kari heve stemmen for første gang, og det hjalp mye,» avslørte Zábranský. «Vi viste ikke spillerne noe på video, selv om de hadde forberedt noen situasjoner for oss. «Vi har gjort det klart at dette handler om hjerte, ben og dedikasjon,» la han til.

Spillere fra andre lag kom inn i andre omgang. «Vi endret litt på linjen og reduserte kampen til syv forsvarsspillere. Først ville jeg ha seks, men så så jeg hvordan det utviklet seg,» avslørte han en av de grunnleggende endringene i spillet.

Zábranský regner med reduksjonen i forsvarsspillere for resten av mesterskapet. «I fjor i Tammerfors startet vi med åtte spillere og reduserte det gradvis til sju-seks forsvarsspillere. Planen er å holde så mange gutter i spillet som mulig, selv om det bare er i sju eller åtte minutter. «Vi må være friske og sunne for å trene spillere og få dem mentalt opp i fart,» sa han.

Et hyppigere skifte bør også bidra til dette. – Vi tok dette opp med Karim i Tammerfors i fjor. Vi ba spillerne om å treffe maksimum innen førti sekunder, et gjennomsnitt på femti sekunder på isen.

Angriperne Filip Chytil og Lukáš Sedlák vil ikke lenger delta i mesterskapet på grunn av skader. På den annen side bør Radan Lenc styrke det tsjekkiske utvalget. Ifølge Zábranský er det på agendaen for kveldsmøtet om han vil bli brukt umiddelbart i lørdagens kamp mot Norge. – Det er viktig at han kommer hit så raskt som mulig. Det er mulig vi starter med tretten spisser og sju forsvarsspillere. Vi har ikke mye tid til i morgen, og Martin vil sette seg ned med guttene for power play og «avslutte detaljene,» sa han.

Han er imidlertid ikke bekymret for en like dårlig start. «Jeg tror ikke vi trenger å endre mentaliteten. Det vi viste i første omgang må ikke gjentas. Vi er alle klar over det, trenerteamet og spillerne, bekreftet han.