Agro Telegraf: Glarus influensa dreper katter i Polen – Telegraf+


I Det høypatogene fugleinfluensaviruset (HPAI) fortsetter å sirkulere bredt blant sjøfugler i Europa, og forårsaker høy dødelighet, selv om den generelle situasjonen for fjørfe har blitt bedre. Dette advarer Ag-Press, den offisielle nettsiden til EF i landbrukssektoren, med henvisning til European Food Safety Agency – EFSA.


Veterinærer sier at epidemiologiske undersøkelser av et utbrudd hos katter i Polen er i gang etter at tampattedyr og villkatter har spist ville fugler.


rovdyr


Veterinærer påpeker at flertallet av ville pattedyr påvirket av HPAI er rovdyr som jakter på ville fugler, lever av døde ville fugler eller begge deler. Tjuefire huskatter og en karakal avlet i fangenskap (også kjent som ørkengapa) testet positivt for HPAI A(H5N1) i Polen. Noen av dem utviklet alvorlige kliniske tegn som førte til døden.


Smittekilden er fortsatt uklar, uten bevis for overføring fra katt til katt eller katt til menneske. Tilstedeværelsen av antistoffer ble påvist hos fem hunder og én katt uten kliniske tegn på en italiensk gård som var rammet av et utbrudd av HPAI hos fjørfe.
Ingen eier


EFSA anbefaler økt overvåking for HPAI-virus hos vilde og løse hunder og katter i høyrisikoområder. Unngå også at kjæledyr kommer i kontakt med døde eller syke dyr, enten det er pattedyr eller fugler.


Imidlertid er risikoen for allmennheten fortsatt lav, ifølge den siste rapporten om fugleinfluensa fra European Food Safety Authority (EFSA), European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) og Reference Laboratory of the EU (EURL) .

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *