Bill Gates deler en nøkkelvane for hjernens helse – helse

Bill Gates fikk ikke mye søvn mens han kjørte Microsoft. I dag sier han at han tar igjen denne unnlatelsen.

Selv i 30- og 40-årene sammenlignet han seg selv med andre administrerende direktører for å se hvem som hvilte minst.

Milliardæren så på dette som et mål på produktivitet, sa han på sin podcast «Unconfused Me with Bill Gates», der han også hadde Seth Rogen og Lauren Miller Rogen blant gjestene sine.

«Den gangen tenkte jeg «jeg sover bare seks timer om dagen», og andre medarbeidere ville fortelle at de «sover fem timer» eller «det er dager jeg ikke sover i det hele tatt».

«Disse gutta er veldig flinke. Jeg må prøve hardere fordi å sove er unødvendig og et tegn på latskap, legger Gates, 67, til.

Milliardæren ombestemmer seg etter at faren får diagnosen Alzheimers sykdom. Dette gjorde Gates interessert i de nødvendige skrittene han skulle ta for hjernens helse.
«God søvn er spesielt viktig for Alzheimers sykdom, som med enhver demens,» sier han.

En fersk studie fra Harvard Medical School fant at personer over 65 år som sov mindre enn 5 timer om natten hadde dobbelt så stor sannsynlighet for å utvikle demens eller dø innen 5 år som personer som sov mellom 6 og 8 timer om dagen.

Studien ble utført mellom 2013 og 2014, og involverte 2800 personer, hvis helse ble overvåket i løpet av de følgende 5 årene.

Søvn er spesielt viktig for unge mennesker. Tenåringer som sover mellom 8 og 10 timer om dagen utvikler god mental helse, god hukommelse og optimal intellektuell vekst, ifølge en annen studie fra 2016.

Hvorfor du ikke kan sove og hvordan du endrer det


Personer i alderen 20 til 64 trenger 7 til 9 timers søvn per dag.

Under samtalen hans var Seth Rogan enig med Gates, og påpekte at svigermoren hans også ble diagnostisert med Alzheimers sykdom, noe som oppmuntret henne til å ta søvn mer alvorlig.

«Da jeg var ung, trodde jeg at jeg skulle sove når jeg døde. «Søvn er ikke viktig, jeg trenger det ikke,» sier Rogan.

Vi vet nå at dette er det helt motsatte av sannheten og kan være noe av det viktigste for å holde hjernen vår sunn, legger han til.

Bill Gates sier at han nå sover minst syv timer om dagen, og sjekker søvnkvaliteten, noe som viser hvordan kroppen har restituert seg i løpet av natten.

Facebook,

Instagram,

LinkedIn og

Twitter
!

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *