Det kanadiske hockeylaget taper sensasjonelt mot Norge; mens Sverige tar et oppgjør med Danmark

Norges «Arena Riga» slo Canada med en score på 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Midtveis i den første tredjedelen tok Norge ledelsen gjennom et mål scoret av Andreas Martinsen, men tidlig i andre omgang, etter under to minutters spill, doblet Sondre Olden ledelsen.

Det kanadiske laget klarte først å score sitt første mål midtveis i andre omgang, da Milan Lucic skilte seg ut med sitt presise spark.

Etter å ha byttet målvakt til sjettemann, utlignet Canada med bare 11 sekunder igjen av reguleringen da Lawson Crouse kom seg forbi Norge foran mål.

Isaac Hansen, Olden, Matias Tretenes og Tomas Ulsen slo den kanadiske målvakten i straffesparkkonkurransen etter kampen for å vinne Norge.

I gruppe B har Sveits 18 poeng på seks kamper, Tsjekkia 13 poeng og Canada 12 poeng, som allerede har sikret plass i sluttspillet. Latvia har 11 poeng, Slovakia åtte poeng, Norge seks poeng, Kasakhstan fire poeng, men Slovenia har ikke tatt et eneste poeng.

På den annen side, i undergruppe A i Tammerfors, svarte også Sverige og slo Danmark med en score på 4:1 (1:1, 1:0, 2:0).

Etter å ha spilt mindre enn fire minutter klarte de danske hockeyspillerne å utligne 1:0, Niklas Jensen slo den svenske keeperen. Ved å fortsette den første tredjedelen utlignet Sverige da Dennis Everberg scoret ti minutter etter innskudd.

Sverige klarte å ta ledelsen i andre omgang etter at André Peteshon scoret toppmålet i kampens 33. minutt, men Lukas Raimonds og Karl Grundström skilte seg ut blant svenskene med presise skudd i siste periode.

I gruppe A leder USA med 18 poeng på seks kamper, Sverige 17 poeng, og Finland 13 poeng, som alle allerede har sikret seg en plass i utslagsfasen.Ni poeng for Tyskland, åtte poeng for Danmark, fire poeng for Frankrike, to for Ungarn, men Østerrike samlet ett poeng på seks kamper.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene i hver undergruppe fortsetter medaljekampen i kvartfinalen, mens de svakere lagene i begge grupper forlater de sterkere divisjonene, med Polen og England i 16-delsfinalen neste år.

I fjor vant Finland verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.