Det latviske basketlaget fikk en kalddusj fra Litauen før VM

Jons Valančuns scoret 16 poeng og seks returer for Litauen, David Sirvīdas scoret 15 poeng, og Donats Motiejūns hadde 13 poeng og syv returer.

I starten av det første kvarteret var det en jevn kamp, ​​men med en scoring på 12:12 fikk Litauen et gjennombrudd og avsluttet første del av kampen med 30:12. I starten av andre kvartal ble de to første poengene scoret av det latviske landslaget, men det litauiske laget dominerte resten fullstendig, og vant kvartalet med 31:14, og pausen med 61:26.

Etter pause skilte Dairis Bertāns seg ut med to skudd fra lang hold, et øyeblikk senere tok det litauiske laget tilbake ledelsen med 35 poeng, men på slutten av kvarteret scoret det latviske laget syv poeng på rad og nærmet seg 48. :76.

Det latviske landslaget startet det siste kvarteret med fem poeng på rad, noe som tvang det litauiske laget til å innkalle et minutts pause, hvoretter det latviske angrepet ble stoppet og seks poeng ble raskt scoret på rad.

Innholdet fortsetter etter annonsen

I oppfølgingskampen kunne det litauiske landslaget opprettholde en trygg ledelse og vinne med 93:69.

I denne kampen ble Rodion Kurucs og Klāvas Čavaras hvilt i det latviske landslaget.

Historien om kamper mellom latviske og litauiske lag begynte før andre verdenskrig, med litauiske lag som vant oftere etter å ha gjenvunnet uavhengighet.

Sist gang de to lagene møttes i en offisiell kamp var ved EM 2015, hvor Litauen vant 68:49 i gruppeturneringen i Riga.

I mellomtiden møttes de to lagene i en vennskapskamp i juni 2022, da Latvia vant 70:52 i Riga, men i den andre kampen i Šiauliai tok vertene hevn med 98:62.

I de fire kampene som ble spilt i Latvia vant Latvia testkampene – i Liepāja slo de Sverige med 87:77, i Riga slo de Georgia med 82:57, Den dominikanske republikk med 74:69 og Finland med 94:57. I den første prøvekampen i Taiwan slo de imidlertid Puerto Rico 84:72.