Det nye fengselet nær Dupnitsa – uten gitter og i norsk stil

Justisminister Atanas Slavov kunngjorde i dag at fullføringen av det nye Samoranovo-fengselet er en av hovedoppgavene til MP. Prosjektet forventes ferdigstilt innen utgangen av april neste år og gjelder opprettelsen av et innovativt fengselskompleks.

Under sitt besøk på byggeplassen i landsbyen Samoranovo bemerket minister Slavov at arbeidet gikk raskt, med to av fengselets tre etasjer nesten ferdige. Tanken er dette «pilot»-fengselet å være uten gitter, lik norske fengsler.

Finansieringen kommer under Norsk finansiell mekanisme (NFM) 2014-2021, og prosjektet inkluderer også bygging av et opplæringssenter for ansatte ved Generaldirektoratet for «Straffutførelse» (GDIN), et sosialsenter, en skole, verksteder og et administrativt bygg.

Sjefdirektør for utenriksdepartementet, Ch.-kommissær Ivaylo Yordanov, forklarte at mer enn 150 arbeidere er engasjert på byggeplassen hver dag, og arbeidet i alle deler av komplekset går i henhold til tidsplanen. Prosjektentreprenøren har bekreftet at ferdigstillelsesdatoen vil bli overholdt.

Foruten det nye Samoranovo-fengselet, jobber GDIN også med andre NFM-finansierte prosjekter, bl.a. den nye sovesalen til Vratsa fengsel, Petrich Arrest and Probation Service, samt overgangstjenestene til fengselssovesalene «Hebros» i Plovdiv og «Stroitel» i Burgas. Alle disse prosjektene skal være fullført innen midten av 2024.

Byggingen av nytt fengsel nær Dupnitsa har startet

Byggingen forventes å være ferdig om 14 måneder

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *