Norsk mikrokredittstartup Lendwill valgte Litauen som sitt strategiske driftssenter | Virksomhet

Oslo-baserte Lendwill er en peer-to-peer låneplattform som lar brukere låne, låne ut og dele små mengder penger gjennom en app med et format som ligner på den populære datingplattformen Tinder. Utviklingen av Lendwill som et selskap var motivert av den personlige erfaringen til grunnlegger og administrerende direktør Anželika Osmanova og ønsket om å fylle hullene i eksisterende utlånsplattformer.

– Da jeg studerte i Norge, sto jeg overfor utfordringen med å låne småbeløp fra medstudenter, forklarer hun. «I tillegg til de psykologiske barrierene som hindrer folk i å søke om slike lån, la jeg merke til et annet grunnleggende problem: på den tiden fantes det ingen mekanisme for å registrere og bevare tilbakebetalingshistorikk som bevis på en persons karakter og økonomiske pålitelighet.»

Bruk av blockchain Blockchain) teknologi, lager Lendwill akkurat en slik kredittrapport for brukere, som kan sjekkes fra hvor som helst i verden eller presenteres som bevis. Denne tilnærmingen reduserer kredittrisiko og frykt for å låne, øker den gjensidige tilliten mellom motparter og forvandler den samlede låneopplevelsen.

«Kundene våre er både enkeltpersoner som leter etter fleksible og rimelige kredittalternativer, så vel som de som ønsker å støtte og investere i andre mennesker økonomisk.» «Vi verdsetter fellesskapets kraft og tror at ved å fremme gjensidige relasjoner, kan vi forbedre den økonomiske «Vi kan fremme inkludering og styrke mennesker,» sier A. Osmanova.

Siden etableringen i 2018 har Lendwill hele tiden arbeidet for å forbedre produktet sitt – forbedre brukeropplevelsen, optimalisere sikkerhetstiltak og utvide funksjonaliteten for å tilby omfattende mikrolånløsninger. Ifølge A. Osmanova vil det nye litauiske kontoret spille en viktig rolle i utviklingen av Lendwill-produktet.

«Vårt litauiske kontor vil bli et strategisk driftssenter som vil bidra til kontinuerlig forbedring av plattformen vår ved hjelp av en høyt kvalifisert og teknologisk kunnskapsrik lokal arbeidsstyrke. Dette inkluderer både implementering av blokkjedeteknologi og utvikling av innovative funksjoner.»

Da Lendwill valgte det nye stedet, fokuserte Lendwill på EU-regioner med et blomstrende fintech-økosystem og et gunstig regulatorisk miljø. Av alle landene som oppfyller kravene, fremsto Litauen som det best egnede alternativet for selskapet. Som A. Osmanova forklarer, bestemmes landets attraktivitet av flere faktorer.

«Først og fremst sikrer landets avanserte reguleringssystem en harmonisk balanse mellom forbrukerbeskyttelse og entreprenørfrihet, som igjen skaper et ideelt miljø for våre innovative fintech-selskaper. Fintech) for vellykkede løsninger.

I tillegg gir strategiske Litauen oss tilgang til det enorme EU-markedet, som overstiger 500 millioner. Brukere, slik at vi kan utvide vår rekkevidde og rekkevidde. Vi hadde også en veldig positiv opplevelse med den ansvarlige litauiske institusjonen, siden vi ble positivt overrasket over muligheten til å kommunisere direkte med Bank of Litauen.»

Blant andre fagfolk vil Lendwill også lete etter eksperter på compliance og anti-hvitvasking i Litauen.

«Vårt mål er å yte god service til det lokale markedet, så vi ser etter kundeservicespesialister som snakker språkene som snakkes i landet og muligens noen personer som jobber med forskning og utvikling,» legger A. Osmanova til.

I følge Elijas Čivilis, administrerende direktør for Invest in Litauen, slutter Lendwill seg til et dynamisk land Fintech Økosystem som gir betydelig støtte til startups i tidlig fase.

«Jeg tror at Lendwill vil finne det rette talentet og forretningsmiljøet i Litauen som vil gjøre det mulig for denne oppstarten å skape verdier for sine kunder, ekspandere over hele Europa og forvandle mikrokredittnisjen ytterligere.»

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *