«Dette blir en sesong med muligheter til å eksperimentere, fordi det ikke er noen VM eller OS» – Ziemas sport – Sportacentrs.com

«Sommeren har gått vellykket og fredelig når det gjelder trening. Det har blitt gjort bra, alles helse er bra, ingen skader plager oss, sier Patrīcija Eiduka, leder for langrenn i Latvia. «Jeg er mest rundt i Norge, med laget mitt. Forholdsmessig er tiden utenfor sesongen delt slik at jeg er i Norge i tre uker og i Latvia i en uke.»

Denne sesongen har Eiduka også samarbeidet med det norske laget «Aker Dahlie», som tiltrekker seg utøvere fra forskjellige land, for å gi dem bedre treningsforhold og større konkurranse på trening. I langrenn for kvinner var laget også representert av amerikanske Sofija Lauki (58. på den samlede PK-rankingen forrige sesong) og tsjekkiske Kateržina Janatova (23. i PK).

– Arbeidet til trenerne, utstyret, all skismøringen – alt dette er på et høyt nivå her, sier Eiduka. «Det er veldig viktig å kunne forberede seg til konkurransekampen om en høy plassering og regelmessig deltakelse i verdenscupen. Det latviske landslaget går også i riktig retning i denne forbindelse og gjør en god jobb, kanskje alt vil gå bra. fremtidige endringer.»

Eiduka skal etter planen delta på Martine Fourcades festival av skiskytterstjerner denne helgen, hvor hun er blant 13 spesielt inviterte skiløpere. Konkurransen finner sted 2. september og Patricia drar til Frankrike fredag ​​morgen.

«For å være ærlig kan jeg ikke engang si hva jeg forventet av denne konkurransen, fordi invitasjonen var uventet,» smiler han. «Jeg har ikke deltatt i rulleskikonkurranser så ofte. Og da jeg deltok i noen konkurranser i sommer, var ikke resultatene særlig gode heller, ler Eiduka. «Men selvfølgelig ser jeg på det som en stor ære at jeg er blant de få som er invitert til Fourkada-festivalen. Men hva og hvordan nøyaktig vil skje der, er det kanskje bare jeg som vil se på egenhånd.»

Festivalnettstedet nevner sommerskiskyting og rulleskikonkurranser. Stjerner som Fillon-Mayet, Christiansen, Giacomel, Doll, Lehreid, Jacqueline, Wierer, Breza-Boucher, Hauser, Davidova og Simona er påmeldt i skiskytingen, mens i kvinneskisporten Delfina Claudel, Viktoria Karla og Teresa Stadlober (alle tre skiløpere PK «Top20» fra forrige sesong).

Når det gjelder målene for den kommende sesongen, håper Eiduka på stabile resultater, samt å regne med større muligheter for eksperimentering i forberedelsesprosessen, fordi dette er en av de sjeldne sesongene hvor det ikke er noe konkret klimaks i det hele tatt. «Verken OL eller verdensmesterskap, mens vi ikke har noen EM i det hele tatt,» sa den latviske skiløperen. «Det er derfor denne sesongen vil bli veldig interessant uten en stor hovedkonkurranse. Sesongens høydepunkt blir «Tour de Ski»-serien, og jeg vil konkurrere på nesten alle PK-etappene, kanskje med unntak av noen få sprintetapper.»

Eidukas vil ønske den nye sesongen velkommen som verdensmester i U23, mens han totalt oppnådde rekorden sin forrige sesong, og endte på 22. plass i verden. Dette blir hans første sesong utenfor alderskategorien U23.

«Ja, og det er selvfølgelig på tide å tenke på det,» sa Eiduka, verdensmesteren for U23 i 2022 på 10 km distansen. «På den ene siden har ingenting endret seg på grunn av dette. Men samtidig er det ikke lenger flere alternativer og egne kategorier, som til nå fortsatt har gjort det mulig å oppnå prestasjoner, nå må all suksess oppnås. oppnådd i voksenkonkurranser og hele kampen vil kun foregå med eliten. Jeg konkurrerte også med de samme utøverne, men nå var grensen krysset og jeg var ikke lenger «den nye», men en av dem. «Når det gjelder praktisk konkurranse, vil ingenting endre seg,» sa han bestemt.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *