Gamle batterier til elbiler var ikke et problem, men en gullgruve – nordmennene gjør utrolige ting

I Norge, ved å resirkulere et elbilbatteri, planlegges det snart å gjenvinne 98 prosent av råvarene det inneholder til gjenbruk. Det er bare det at det ikke engang er nødvendig.

De fleste batterier som ikke lenger egner seg for elbiler har her et andre og tredje liv – de brukes som batterier til strømnett og husholdninger.

I et intervju med LOGIN.LT er Per Magnus Karlsson markeds- og kommunikasjonssjef i Batteriretur, som samler inn og resirkulerer alle typer batterier i Norge, fra de minste til de enorme batteriene som brukes i frakt og opptil 50 tonn.

Selskapet oppdaget at det er mange gode moduler i gamle elbilbatterier som allerede har holdt lenger.

«I 2015 bygde vi et lagringssystem som ble satt sammen utelukkende av Volkswagen e-Golf-batterier. Vi snakket med importør Møller for å se om vi kunne teste den og de sa ja. Vi har montert solcellepaneler på taket. Batteriet har vært i bruk i 7 år. I 2019 begynte vi å tenke enda bredere. Så vi bygde et 500 kilowatt-system bestående av fire batterityper: to fra Mitsubishi, en hver fra Volkswagen og Tesla. Gjenbrukspanelene er testet, de fungerer sammen og vi installerte 326 solcellepaneler på taket. – Det fungerer perfekt, sier statsminister Karlsson.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *