I Jūrmala nekter kommunen å holde hockey på idrettsskoler, foreldre er opprørt / Artikkel

I Jurmala har ishockeyisen for lengst smeltet. Kommunen bestemte seg for å stenge idrettsskolens hockeyprogram fordi det ikke var tilstrekkelig infrastruktur og foreldre hadde høye kostnader, forklarte administrerende direktør Edgars Stobov i Jūrmala kommune.

«Byen har ikke vært i stand til å tilby tilstrekkelig infrastruktur for utviklingsprogrammer for idrettsskoler, og det andre viktige aspektet er at for foreldre til barn som ønsker å sende barna sine til hockeyseksjonen, er kostnadene familien pådrar seg ganske store. budsjett, sa Stobov.

For et år siden vedtok bystyret i Jūrmala å rive Majori skøytebane, bygget i 2008, fordi dens tekniske tilstand var usikker og vedlikeholdet ikke lenger var økonomisk lønnsomt.

For to år siden, sports infrastruktur media «Cascadiasport» Main Hall er blant de ti mest imponerende hockeybyggene i verden.

I mellomtiden sa Ivo Laktiņš, representant for foreldrerådet til Jūrmala hockeyskole, at idrettsskolen absolutt ikke har noen interesse i å utvikle hockey.

Den vonde historien er at kostnadene sies å være de høyeste blant alle idretter. Så spørsmålet er hva som gjøres for å redusere kostnadene? [Sandis] Mr Bērziņa – direktøren for idrettsskolen – har gjort en innsats for å tiltrekke enda en elev til idrettsskolen? Vi kan umiddelbart si – null,» uttrykte Laktiņš sin misnøye. «Er det søkt noen løsning med foreldrene? Dette inkluderer idrettsskoler hvor foreldre bidrar til kostnadene. Hvis ja, diskuterer vi hvor mye vi kan tilby eller hva kompromisset er, og reduserer dermed kostnadene umiddelbart.»

Kommunen anbefaler at barn leker i andre haller like ved Jurmala – i Pārdaugava, Pinki, Mārupe og Tukum.

Varamedlemmene vil stemme over den offisielle nedleggelsen av hockeyprogrammet den 29. juni – dagen foreldre kunngjorde en protestaksjon ved Jūrmala bystyrebygning.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *