Internasjonal friluft «Pavlikeni og verden» i Veliko Tarnovo

International Plein Air «Pavlikeni og verden»

Foto: Zdravka Maslyankova

En reise rundt i verden innen kultur tilbys publikum i Veliko Tarnovo av Pavlikeni kommune og Amateras Foundation.

En måned samlingen av samtidskunst samlet de siste 10 årene gjennom den internasjonale friluftsutstillingen «Pavlikeni and the World» vil bli stilt ut i «Rafael Mihailov»-utstillingshallene i den gamle hovedstaden.

Internasjonal friluft

Forfattere etablert innen samtidskunst og med lang kreativ erfaring fra Finland, Japan, Sør-Korea, Norge, Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrike, Slovakia, Litauen, fra Iran og Bulgaria. Siden i år har også Island deltatt i full kunst. luftutgaver i Pavlikeni. Kunstnere skaper og donerer verk av skulptur, maleri, grafikk, keramikk, papir og digital kunst, installasjoner, kalligrafi til Pavlikeni, sa Pavlikeni-ordfører Emanuil Manolov:

«Vi har bygget opp en imponerende samling. La oss presentere disse utstillingene, la oss introdusere kunstnerne. Det er bemerkelsesverdig at tre av kunstnerne allerede er her for andre gang. De deltok på de første utgavene og ble forelsket i Bulgaria og Pavlikeni og er her for andre gang. Denne utstillingen har allerede museumsverdi, vil bli verdsatt og kan gjøres tilgjengelig i andre byer. Vi har ideen om at Vie et Santé skal være et permanent utstillingsgalleri.»

Internasjonal friluft

Det er ikke skjønnhet, men kultur som skal redde verden, og vi skal jobbe for å styrke kulturen selv i vanskelige tider som i dag, sier Amateras Foundation, hvis idé allerede har eksistert i 11 år blant forfatterne Pavlikeni verdenskunstnere, som jobber i ulike retninger for moderne kunst. utføres på stedet. Den kunstneriske lederen for stiftelsen og kurator for utstillingen, Daniela Todorova, fremhevet det felles arbeidet med Pavlikeni kommune:

«Når du møter velviljen og forståelsen av samtidskunst, fordi ikke alle er tilbøyelige til å akseptere mer avantgarde, forskjellige ting, installasjoner eller absolutt abstrakte, til og med surrealistiske ting, ville ikke hele verden ønske ham velkommen så varmt som vi fant denne forståelsen i Pavlikeni.».

Internasjonalt utendørs

Dette er ikke forfengelighet, vi gjør det for lokalbefolkningen, sa Pavlikeni-ordfører Emanuil Manolov til BNR:

«Vi gjør det for våre medborgere, for å ha kontakt med verdenskunsten. Samtidig arrangeres det et kreativt verksted i hver friluft. Dette året tilbrakte hun med de yngste. De skapte mye, det var veldig gledelig og moro. Tidligere år var det med eldre studenter og med voksne amatørartister. Er det ikke en forbindelse med lokalbefolkningen som er entusiastiske og engasjerte i kunst, vi bør ikke gjøre det.»

Internasjonalt utendørs

I Veliko Tarnovo presenteres 80 prosent av verkene donert til Pavlikeni kommune av kunstnerne av friluftskunsten «Pavlikeni and the world» de siste 10 årene, forklarte Daniela Todorova:

«Samlingen utgjør 250 verk. Vi gjorde et utvalg for å vise representanter for alle mulige retninger. Det var viktig å vise alle stilene, alle forfatterne fra alle landene som deltok i friluftslivet.»

Forfatterne presenterer ulike stiler og trender – realisme, abstrakt kunst, surrealisme, installasjoner, etc. De forvandler ferdighetene og teknikkene sine til en interessant symbiose med det de ser i Pavlikeni og regionen.

Internasjonalt utendørs

«En installasjon av Miroslav Broš fra Slovakia samlet jorden til alle kunstnerne fra forskjellige deler av verden. De brakte jord fra hjemlandet og han laget denne installasjonen ved å blande denne jorda med jorden fra Pavlikeni. Så dette passer perfekt med konseptet Pavlikeni og World. Ideen om jorden er en konstant linje som manifesterer seg hvert år i visse verk.

Internasjonalt utendørs

Kunstnerne møter lokalbefolkningen, besøker de historiske monumentene i regionen og, provosert av det de så og følte, ble verkene født, forklarer utstillingskuratoren:

«De er spente på det de ser og tolker det til helt nye verk. Det er biter av keramikk som kommer fra midten av keramikken. Beata Wörtz, en av de mest konseptuelle tyske forfatterne, brukte bulgarske ord som et spill, og hver av forfatterne oppfatter det som er her på sin egen måte.

Utendørs -

Forberedelsene har allerede begynt for den 12. og 13. utendørsutgaven «Pavlikeni and the World», som vil bli dedikert til Korea og Argentina.

Mer informasjon om emnet i lydfilen.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *